Страницы

вівторок, 30 серпня 2022 р.

Мистецькі та літературні перехрестя міста Києва

Зустріч користувачів  на підтримку циклу заходів "Мистецькі та літературні перехрестя міста Києва", куратор Зоя Логвиненко (ЦРБ ім. М.О.Некрасова)


 



 

 

Співпраця "бібліотека-музей" триває

субота, 27 серпня 2022 р.

Як переходити на українську. Ініціатива "Навчай українською"

26 серпня Ініціатива "Навчай українською" в нашій бібліотеці записували ролик для RTP television (Португалія): журналіст Paolo Jeronimo, оператор Jocco Olevedra, локальний продюсер Андрій Коваленко. Мета зйомки - показати не тільки португальському народу, але й усьому світу, що в Україні люди бажають переходити на українську мову, і це треба, і можна робити легко.








фрагменти інтерв'ю 


вівторок, 23 серпня 2022 р.

💙💛 робота бібліотеки 23, 24, 25 серпня


💙💛Доброго часу, шановні користувачі!
23, 24, 25 серпня бібліотека не обслуговує користувачів. Працюємо дистанційно. Радо поспілкуємось з Вами онлайн на бібліотечних блозі, сторінці в фейсбуці, у вайбер-групі.


В п'ятницю, 26 серпня продовжимо заняття в розмовному клубі проекту "Єдині" - Ініціативна група "Навчай українською" . Також запрошуємо щодня складати сердечка в техніці орігамі та підписувати їх захисникам і захисницям України.

субота, 20 серпня 2022 р.

Артерапія рукоділлям і волонтерський проект "Сорочка для захисника"

Проект Оксана Поступак в Києві 20 серпня
Шиємо #сорочкадлязахисника, творимо обереги, артерапевтуємось рукоділлям, спілкуємось за вишиванням, і Вас запрошуємо!
Пишіть Оксана Поступак щодо участі в нашому волонтерському проекті руками і часом

 

 

 


 
 
 


Урочисте закриття літнього розмовного клубу з Віталіною Ганзиною

20 серпня урочисто закривали мовно-розмовне літо з Віталіною Ганзиною.
Було тепло і дружньо, справжнє бібліотечне спілкування і наснага жити і говорити українською впевненіше і красивіше!

Віталіна Ганзина дописала про подію на своїй сторінці в фейсбук:
"Красива, файна, дивовижна і ніжна, поетична та артистична"- це не про мене. Це- про мову! Синоніми засвоїли добре! Особливі, сонячні добрі люди відвідували Розмовні курси української ціле літо. З такими людьми- дорослими зовні, але дітьми всередині - працювала вперше. Вони безпосередні, відкриті і чесні. Де поставити м'який знак, літера "ґ"( дзиґлик), правильно написати по- Батькові, відмінки, ступені порівняння прикметників,числа- вивчили все. Хоч і здається на перший погляд,що це легенька шкільна програма.
Сьогодні урочисто закрили літню сесію. Вручили дипломи з Tana Sribna .Квіти, які приніс мій "учень" київський художник Дмитро Якутович - у кухлику, лист- присвята- у мене в сумці(його слова- на початку). На згадку. але ж паперові листи мені не присвячували давно. Радію
Замість печива - цукерки з передбаченнями. Слова у яких влаштували сьогодні всіх! А ще - слухали фортепіано і говорили, говорили....
Величезна подяка Бібліотека імені Василя Симоненка у м. Київ за сприяння.
І Героям за захист.
Немає такого поля,
З якого не можна зібрати урожаю.