середу, 27 квітня 2022 р.

Зустріч в день пам'яті Чорнобильської катастрофи

26 квітня в 36-ту річницю Чорнобильської катастрофи пошановували ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Жоржа Івановича Шанаєва колективами трьох бібліотек ЦБС Голосіївського району міста Києва. Від друзів-бібліотекарів з ЦРБ, №15 для дітей та ім. В. А.Симоненка для дітей та славного захисника України, художника Гліба Гржабовського Жоржу Івановичу передана потрібна і важлива підтримка в різних формах. Жорж Іванович готує великий документальний матеріал про свою роботу на ЧАЕС. Дивились архівні світлини та деякі документи науковця.

Вперше вітали в нашій бібліотеці Станіслава Шевченка - українського поета, журналіста, перекладача, голову творчого об'єднання поетів Київської організації Національної спілки письменників України.
Читали поезію, присвячену Чорнобильській трагедії, Голосіїву і присвяту Симоненку.
Автор підписав  і подарував три свої збірки бібліотеці.

Читали, обіймались, раділи зустрічі, планували наступні.

Наближуємо Перемогу своєю працею, тим, що ми робимо найкраще: працюємо в бібліотеках з людьми і лікуємо душі книгою.





 

Книжкова виставка «Про Чорнобиль – дітям»  розкриває тему події людям, які народились вже після трагедії сучасними і зрозумілими словами і поняттями, щоб унеможливити явище, коли мешканці планети не знають, що таке радіаційне забруднення і не усвідомлюють його наслідків, ступаючи бездумно на землю Зони відчуження.


Щороку ми отримуємо нові книги на поповнення теми Чорнобильської катастрофи. Пропонуємо до минулорічного огляду дві нові книги, які ми отримали за "Програмою поповнення бібліотечних фондів" від Український інститут книги 2020. 


Міхаліцина Катерина. Квіти біля чевертого / ілюстрації Катерини Борисюк. - Київ: Портал, 2020. -48 с.

Це літературно-художнє видання для молодшого і середнього шкільного віку розповідає історію бабусі, яка була вимушена швидко евакуюватися зі своєї хати  на квітучому Поліссі. Про втрату дому, про загибель близьких людей і ще безлічі інших життів. Про тавро "чорнобилька". Про творчість ще однієї "чорнобильки" - Марії Приймаченко.


Міхаліцина Катерина, Дворницький Станіслав. Реактори не вибухають. Коротка історія Чорнобильської катастрофи / ілюстрації студії "seri/graph". - Київ: Портал, 2020. -136 с.

Науково-популярне видання для середнього і старшого шкільного віку розповідає про Чорнобиль як місто, як атомну електростанцію, як Зону відчуження, як трагедію і як символ. Цю книжку створено, щоб пояснити катастрофу людям, які народились вже далеко по ній, зацікавити їх темою і спонукати до глибших пошуків. Аби "Чорнобиль" не був просто словом, за яким упізнають Україну, а усвідомленим історичним досвіом. Його показано в кілької вимірах: технічному, емоційному, природничому, політичному.

Немає коментарів:

Дописати коментар