суботу, 22 травня 2021 р.

Дні вишиванки в бібліотеці 2021

День вишиванки у бібліотеці відзначали кількома заходами кілька днів поспіль.

Так,  20 травня бесіду про збереження традицій вишивки і екологічне споживання провели для учнів 3-Б класу в ліцеї-інтернаті N23 "Кадетський корпус". Це ідея і девіз цьогорічного святкування Всесвітнього дня вишиванки. Знання про традиційний одяг та історію неможливо  передати майбутнім поколінням, якщо споживацьки ставитись до планети. Тому пропонуємо сучасні тематичні видання, які ми отримали від Українського інституту книги в рамках "Програми поповнення бібліотечних фондів":

Дорі М. Діти проти пластику: для мол. та сер. шк.віку / Мартін Дорі; пер. з англ. Тетяна Євлоєва; худож. Тім Вессон — Київ: РІДНА МОВА, 2020. — 128 с. — (Серія "Дитячий нонфікш")

Завалій Є. Це всі ми / Євгенія Завалій; ілюстрації Марії Фоя. — Чернівці: Книги — ХХІ, 2020 — 96 с.

А також читацький хіт

Галина Ткачук. Книжка про сміття. — Львів, Видавництво Старого Лева, 2019 . — 132 с.


 

Ще одна бесіду про традиційну вишивку і її збереження і культуру носіння провели  21 травня вже стінах бібліотеки для учнів спеціалізованої школи № 44 

 

 

20 травня У Меморіальному музеї Г.С. Сковороди Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" стартував всеукраїнський вишивальний проект "З Григорієм Сковородою у серці " в співпраці з нашою бібліотекою. Перший майстер-клас із рушникових швів для школярів і музейників відбувся, і перші стібки рушника прокладені. Долучитися до проекту зможе кожен охочий   прокласти кілька десятків стібків на полотні, яке за рік стане рушником до 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди. Рушник подорожуватиме музеями і бібліотеками, і навчальними закладами України, і вже скоро буде вишиватися в нашій бібліотеці. Досвід організації і проведення всеукраїнських проектів маємо, наприклад, проекту "Вишивка етнографічна", присвяченої першій  грунтовній науковій роботі  Ольги Петрівни Косач (Олени Пчілки), проекту "Гадяцька сорочка" та ін., тож сподіваємось на успіх і широкий розголос  низки заходів, під час яких шитимемо рушник філософу і за вишиванням згадуватимемо його творчий шлях, читатимемо та співатимемо рядки Сковороди, звертатимемось до першоджерел.






Немає коментарів:

Дописати коментар