неділю, 28 травня 2017 р.

Вишивка етнографічна. Частина 2. Майстрині, майстер-класи та модні покази

13 травня провідні майстрині проекту  «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» розказали про свої осередки спілкування за вишиванням і провели майстер-класи для всіх охочих


Леся Демчук (м. Новий Розділ, Львівська обл.) провела майстер-клас з мережки через чисницю з настилом і прутиком. Леся, без перебільшення, вимережила найбільше сорочок за схемами Ольги Косач-Кривинюк. Велику просвітницько-вишивальну роботу Леся проводить в Міському будинку культури "Молодість" міста Новий Розділ та Новороздільській бібліотеці-філії №1.

Олена Даніва (м. Надвірна, Івано-Франківська обл.) провела майстер-клас з призбирки «курячі шкірки». Олена першою з майстринь застосувала орнаменти з альбому Ольги Косач на сучасній сукні, і ця сукня крокувала модним подіумом ще 2014 року.


"Школа борщівської народної сорочки" в особі Вікторії Кривоніс і Майі Юркевич (м. Тернопіль) провели майстер-клас з борщівського верхоплуту. Потужний осередок вишивальниць майстрині сформували в Тернопільська міській бібліотеці №4 для дорослих  "Етно-центр".


Тетяна Серебреннікова (м. Київ), автор проекту, провела майстер-клас із вирізування на нерівномірному білому глухівському льоні.  Орнаментальний зразок шили за збіркою Ольги Косач-Кривинюк.  

Своє власноруч вишите сучасне вбрання представили учасниці проекту, жінки, які впродовж майже 5 років вишивали та мережили за друкованими виданнями Ольги Петрівни Косач і Ольги Косач-Кривинюк.


Тетяна Зез (м. Донецьк - м. Київ) як вишивальниця провела майстер-клас з пошиття льолі – сорочки для немовлят. Мова йшла про побудову викрійки, збирання виробу ручними швами. Як керівник колективу майстринь ZETA atelier, Тетяна представила на урочистому заході колекцію "Маленька біла сукня" на білому глухівському льоні, вимережану за орнаментами, зібраними і описаними Ольгою Косач-Кривинюк. Тетяна Зез робить українських жінок красивими в сучасному одязі з ручною вишивкою, яку кожна з Вас, шановні пані, може вишити власноруч! Не лінуйтесь, надихайтесь етнографічною літературою, вишивайте для себе і долучайтесь до наступних колекцій!

Фото Евгенії Лакосник та Анастасії Мантач

Немає коментарів:

Дописати коментар