вівторок, 1 серпня 2017 р.

Бібліотека запрошує до ... бібліотеки!


Згідно Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів Києва на 2015-2020 рр. 29 липня бібліотекарі та користувачі бібліотеки ім. В. А. Симоненка для дітей разом з директором Фундації спадщини Терещенків Іриною Лобойко, старшим науковим співробітником Музею Лесі Українки Оксаною Константинівською та користувачами-переселецями з Донецької області відвідали Національну медичну бібліотеку України.

Бібліотека цікава нам з різних ракурсів, в тому числі з краєзнавчої та історичної, адже продовжує цикл бібліотечних акцій "Видатні люди з нашої вулиці". Відомо, що з 1969 р. книгозбірня знаходиться у будинку відомих київських меценатів, цукрозаводчиків Терещенків за адресою вул. Толстого, 7, який є пам'яткою архітектури. Крім того, в бібліотеці в свій час працювала рідна сестра Лесі Українки — Ольга Петрівна Косач-Кривинюк; працювала бібліографом-референтом та здійснювала письмові переклади медичної літератури.

До 165-тиріччя від дня народження Варвари Ханенко (у дівоцтві Терещенко), української колекціонерки, меценатки в бібліотеці ім. В. А. Симоненка для дітей підібрані книги і періодика на темполиці «Видатні люди з нашої вулиці. Варвара Ханенко», які допоможуть дізнатися більше про Київ і людей, які жили і творили українську економіку та культуру на совість і для розквіту майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар