пʼятницю, 13 липня 2018 р.

Проект "Відродження борщівської сорочки" в Києві

24 майстрині з усієї України відшили 22 полотна давніми борщівськими швами за книгою Людмили та Олексія Покусінських “Борщівська народна сорочка”. Презентували проект "Відродження борщівської сорочки" в Києві його учасники -- завідуюча бібліотекою ім. В. А. Симоненка для дітей Тетяна Серебреннікова і майстриня Тетяна Зез, очільниця творчого осередку Zeta atelier, більшість вишивальниць якого є переселенцями з Донецької та Луганської областей. Автор та куратор проекту – Майя Юркевич, упорядник схем – майстер художньої вишивки Вікторія Кривоніс. 

Презентація проекту в Києві відбулась 7 липня в Літературно-меморіальному музеї Максима Рильського в рамках співпраці "бібліотека-музей" і з циклу зустрічей "Видатні люди з нашої вулиці". 

Професійне життя Максима Тадейовича Рильського безпосередньо пов'язано з фольклором і етнографією, він беззмінно керував профільною установою понад 20 років і завдяки чиїм зусиллям ми маємо можливість продовжувати кращі традиції української матеріальної культури сьогодні. А ще маємо амбіції передати свої знання далі майбутнім поколінням. 

Тож всі охочі змогли не тільки помилуватися відтвореними полотнами зі зразками борщівських сорочок, погортати книгу, але навчитися деяких швів і технік, притаманних борщівському краю, погуляти садибою, посмакувати яблука і абрикоси з щедрого саду великого українця.







 Фото Ліліани Зез

Немає коментарів:

Дописати коментар