четвер, 7 жовтня 2021 р.

Початок акції "16 днів проти насильства". Книга "Про що вона мовчить". Психологічна допомога жінкам

Початок жовтня в бібліотеці припав на початок циклу заходів акції "16 днів проти насильства"

Так, 7 жовтня відбулась зустріч з психологом з 20-тирічним стажем, доулою Тамарою Зейнали, з жіночим колективом бібліотек ім. В.А.Симоненка для дітей і №15 для дітей.

Говорили про травми жінки в сім'ї, на роботі, в соціумі. Про ролі жінки. Як їх визначати, впізнавати в собі, як їх діагностувати, і що кожна жінка може зробити для себе самостійно або в колі жінок, щоб попередити або ж  екологічно прожити насильство, як фізичне, так і моральне. Як йому протидіяти і до кого можна і треба звертатись за допомогою.

 


 

 

Пропонуємо користувачам книгу "Про що вона мовчить", написану жінками для жінок, яку ми отримали в дарунок від "Creative Women Publishing". З цій збірці -- голоси жінок, які наважилися розповісти свою особисту історію, аби інші також перестали мовчати. Книжка об'єднала близько 50 текстів про тілесність і сексуальність, біль і зцілення, досвід материнства і проживання важкої хвороби, втрату, токсичні стосунки, відстоювання особистих кордонів і сходження на Еверест -- метафоричний і реальний. Складні чи табуйовані теми варті того, щоб бути розкритими в психологічно безпечному бібліотечному просторі.

Ми відкриті до співпраці та запрошуємо фахівців-правозахисників та спеціалістів всіх допоміжних професій висвітлити тему фізичної, психологічної, медичної, правової допомоги жінці, яка зазнає утиску вдома і/чи на роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар