вівторок, 17 травня 2022 р.

Презентація збірки "Срібна павутинка" Віталіни Ганзиної з ілюстраціями Олі Гайдамаки

 16 травня відбулась зустріч в рамках бібліотечного проекту "Українські письменники - дітям!" з Віталіною Ганзиною, яка презентувала збірочку поезій "Срібна павутинка", проілюстровану відомою художницею і другом бібліотеки Олею Гайдамакою. Книга в співпраці двох талановитих доньок України  була надрукова 23 лютого, і вже за день-два мала бути презентована в бібліотеках та ін. Війна змінила нас назавжди, і перший наклад книжки був за добу розкуплений в мережі, а прибуток від продажів був переданий на потреби ЗСУ.

 

Прямі ефіри (анонс і власне зустріч можна переглянути тут і тут)

На тлі ілюстрацій до віршів ми спілкувались з пані Віталіною, яка за трагічних умов мусила виїхати з рідного Бердянська і наразі є ВПО в столиці. Віталіна Ганзина - педагог, вчитель початкових класів і викладач української мови; заступник директора Бердянської загальноосвітньої школи №2. Викладала Курси української мови для дорослого населення м.Бердянськ в міській бібліотеці. Заступник голови Товариства "Просвіта". Активна громадська позиція рухає жінку тільки вперед, і тому в столиці пані Віталіна теж готова до активної роботи.

Приємно, що на зустріч завітала Олена Кареліна, журналіст, психолог, яка на початку війни в 2014 році змушена була покинути Феодосію. Говорили в колі молодих і завзятих бібліотекарів, як важливо нині продовжувати писати і випускати книги для дітей, про те, як відходять у минуле друковані часописи для дітей, як важливо зустрічатись наживо, особливо пропонуючи читання дітям і молоді. Помріяли про фестиваль книжковий чи дитячий в метро, адже рок-концерти мають місце бути, а як же хочеться ширити на весь світ і в околі свого поля можливостей українську слово, культуру, книгу.


Пані Віталіна - автор, чиї поезії розміщені на урядовому порталі https://warpoetry.mkip.gov.ua/

8 травня з'явився ще один твір - співана поезія "Напиши" , яку опублікувала на своїй сторінці Віталіна:
 "Знаковий день. Сьогодні - День пам'яті полеглих у Другій світовій війні. Весь цивілізований світ зараз з Україною, адже у нас дні пам'яті про Бучу, Гостомель, Херсон, Ірпінь,Азовсталь...кожного дня.... Війна дала можливість мені покласти на музику власний крик душі. Микола Токарчук , Віра Штука , я сьогодні оприлюднюю наш з вами продукт. Вдячна долі за зустріч з вами, за підтримку і вашу роботу!
Вдячна всім захисникам нашої землі,яких знаю особисто, нашим усім бердянцям,які сьогодні на фронтах! Всім волонтерам і мамі з татом. За те, що я люблю лише одну країну,і любитиму її до кінця. Бердянськ- Україна!
Мамо! Сьогодні День матері. Я не з тобою. Але пісню ви чули з татом першими.
Вона буде до перемоги України тут."



Маємо надію на нові зустрічі в бібліотеках ЦБС Голосіївського району з Віталіною Ганзиною, адже нам є що сказати і що почути один від одного, підтримати один одного і продовжувати працювати на Славу України!

Немає коментарів:

Дописати коментар