вівторок, 25 липня 2023 р.

З ДНЕМ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ - УКРАЇНИ! З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!


28 липня 2023 року Україна вдруге святкуватиме День Української Державності. Торік Президент України Володимир Зеленський Указом запровадив нове державне свято, яке відзначається в День хрещення Київської Русі. Свято припадає на цей день, посилаючись на багатовікову історію українського державотворення, яке сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за правління князя Київського Володимира Великого.
Урочисте відзначення Дня Української Державності має на меті привернути увагу суспільства до цінних національних традицій, які лягли в основу формування державності і відзначити всі важливі етапи цього процесу, а також закріпити зв'язок між сучасними українцями та їхніми предками, які протягом багатьох поколінь будували державу для українського народу. Зараз у подвигах наших воїнів, у мудрості та спритності у боях можемо побачити приклади таких же характерників, як сотні років тому, приклади такої ж хоробрості, ставлення до Батьківщини та до ворогів. І саме про це має наголосити святковий день - українців не зламати!


Наша книжкова виставка - діалог "З Днем Хрещення Київської Русі - України! З Днем Української Державності" спрямована на те, щоб показати зв'язок сучасних українців з багатьма поколіннями нашого народу, нагадати про багатовіковий державотворчий досвід, культуру, самобутність українців.





Отже, вкотре нагадаємо світу, що наша країна незалежна та має тисячолітню історію, а ми - українці, найсильніша нація і зараз це доводимо.
Україна обов'язково розквітне! Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар