вівторок, 11 липня 2023 р.

МІЙ ЯНГОЛ НОСИТЬ ФОРМУ ЗСУ



 Постановою Верховної Ради України від 21 травня 2013 року було визначено 15 липня Днем українських миротворців з подальшим відзначенням його на державному рівні. Цей день встановлено для того, щоб вшанувати мужність та професіоналізм українців-учасників миротворчих місій, а також їхній внесок у справу відновлення миру на планеті. Так, українські воїни взяли участь у миротворчих операціях в наступних регіонах і місіях в світі: Косово, Боснія і Герцоговина, Східна Славонія, Ангола, Македонія, місія ОБСЄ у Косово, Гватемала, Таджикистан, Афганістан, півострів Превлака (Хорватія), Кувейт, місія ОБСЄ у Грузії, Придністров'я, Ірак, Ліван, Ефіопія та Ерітрея тощо.

Наші миротворці заслужено набули слави справедливих і хоробрих воїнів і зараз в умовах війни з російським окупантом вони стали на захист своєї Батьківщини та мужньо боронять наш дім і нашу свободу. Унікальний досвід у миротворчих операціях зараз вкрай важливий для нашої Перемоги.

Щоб поглибити знання з історії миротворців, запрошуємо вас на ознайомлення з книжковою виставкою "Мій янгол носить форму ЗСУ", що діє з 11 по 18 липня у нашій бібліотеці.




Віддаємо шану відвазі, мужності та героїзму військовослужбовців. Дякуємо всім, хто брав участь у миротворчих операціях і тим, хто наразі боронить Україну, зупиняє окупантів, наближає мир, спокій і Перемогу України!
Схиляємо голови перед Героями, які віддали своє життя!

Слава Воїнам-Миротворцям!

Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар