понеділок, 20 квітня 2015 р.

День довкілля

       

       До дня довкілля в читальній залі бібліотеки експонується тематична полиця "Довкілля для майбутнього: збережемо світ, в якому живемо" і відбулась  презентація науково-популярного видання   "Первоцвіти. Тендітна усмішка весни НПП "Голосіївський", яку провели  провідні фахівці  з екологічної освіти НПП "Голосіївський", кандидат філологічних наук  Крижановська Ольга Тимофіївна та сучасна українська письменниця Крижановська Олена Володимирівна  для  учнів 7 класу ЗОШ № 87 . 


         Книга присвячена  художньому та науковому опису рідкісних видів ранньовесняних рослин, а також їхній красі та особливостям,  оспіваним у фольклорі. Статті починаються акровіршами, де в перших літерах рядків можна прочитати назву рослини. Учні дізнались про найбільш рідкісні первоцвіти парку, їхнє коротке життя , необхідність їх збереження   в навколишньому середовищі. Школярі отримали цікаву пізнавальну інформацію про створення Національного природного парку "Голосіївський",  єдиного в Україні, який   розташований в мегаполісі великого промислового міста, тим більше, що  для дітей та їх родин цей живописний  парк являється прекрасним місцем відпочинку.  
       На згадку про цей захід бібліотека отримала у подарунок примірник видання від  авторів НПП "Голосіївський". Захід відвідали 24 користувача бібліотеки.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар