середу, 20 квітня 2016 р.

30 річниця з дня Чорнобильської трагедії


     На Україні не один Чорнобиль!                    
     Запоріжсталь, Донбас і Кривий Ріг
     Димами дмуть, збиваючи із ніг...
                                                Яр Славутич


   

         До 30 річниці з дня Чорнобильської трагедії в бібліотеці відбулась зустріч з ліквідатором наслідків ЧАЕС, "Відмінником народної освіти", вчителем біології, хімії  Василенко Ольгою Михайлівною та учнями 6,7,9,10 класів ЗОШ № 44.                                      Під час бесіди з учнями хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих, згадували поіменно ліквідаторів, які з перших хвилин аварії вступили в бій з вогнем на ЧАЕС, отримали посмертно Героя України та багатьох інших людей, отримавших смертельну дозу радіації, які  свідомо,  з думкою: "Спочатку робота, а потім здоров'я" ризикували своїм життям заради нашого спасіння. Ольга Михайлівна  ділилась своїми спогадами зі школярами, як їй довелося брати участь в евакуації дітей з сільської місцевості (с. Старі Шепеличі") і перевозити  їх  в безпечні зони для тимчасового проживання, згодом, допомагала їх влаштовувати на навчання до шкіл, приділяла увагу їх оздоровленню.

      Учні мали можливість ознайомитись з фотоальбомом "Чорнобиль", з книжковою виставкою "Дбаймо про екологію Землі". Також запропонували учням переглянути документальний фільм "Чорнобиль".
     Школярі серйозно сприймали свідчення очевидця цієї трагедії і самі ділились спогадами своїх батьків, дідусів, які також постраждали від наслідків на ЧАЕС. 








 Відвідали захід 37 чол.

Немає коментарів:

Дописати коментар