неділю, 22 січня 2017 р.

Відзначаємо ювілеї читанням

Письменники-ювіляри січня 2017 року








Найкраще відзначення дня народження письменника -- це читання його творів. Так, 75-річчя друга бібліотеки українського письменника і поета-мариніста Анатолія Качана відзначили читанням поезій з читанок, періодичних видань і роздрукованих окремих улюблених творів.

Хвилювалось море, 
Лащилось до скель,
Бо на рейді якір
Кинув корабель.
Ось зійшли на берег
Браві моряки,
На вітрах засмаглі,
Горді та стрункі.
В моряків ще грає
Море у очах
І синіють смужки
Неба на плечах...

                    А.Качан


Продовжена книжкова виставка до 125-річчя від дня народження Джона Роналда Руела Толкіна, яка зацікавлює і дорослих читачів, знайомих з автором і жанром фентезі, і маленьких користувачів бібліотеки, яких приваблює карта, таємниці і розкриті сторінки багатократно читаних книг... 


Ще бібліотекарі запрошують на літературне чаювання до 185-тої річниці від дня народження Льюїса Керрола, англійського письменника, казкаря, автора «Алісиних пригод у Дивокраї» і "Аліси у Задзеркаллі". 

Як відомо, 1 липня 1862 року під час прогулянки човном по невеличкій річці, що неподалік Оксфорда, Керрол почав розповідати дівчаткам Лідделл, донькам свого колеги, казку про пригоди Аліси, названої так за ім’ям його улюблениці, десятирічної Аліси Лідделл. 

Казка дівчаткам сподобалась, і під час наступних прогулянок і зустрічей вони неодноразово вимагали продовження. З щоденника письменника відомо, що він розповідав свою «нескінчену казку», а іноді малював своїх героїв у дивних ситуаціях, що випали на їхню долю. Згодом Аліса попросила Керрола записати для неї казку: «Хай у ній буде якнайбільше різних нісенітниць!»
Тому святкувати дні народження письменників весело і цікаво приходьте у бібліотеку!

Немає коментарів:

Дописати коментар