пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

"Прилетіла пташечка" Оксани Кротюк

26 квітня до Всесвітнього дня книги і авторського права до бібліотеки "Прилетіла пташечка" -- нова книга Оксани Кротюк, яка вийшла друком у видавництві "Апріорі". Про писанки, пташечки, дерево життя пані Оксана розмовляла з учнями 3-го класу навчально-виховного комплексу "Славута" рухливо і творчо. В презентації брала участь чарівна торбинка, з якої випурхували пташечки у вигляді різних виробів народного мистецтва (свищики і окарини, керамічний розпис, дерев'яні іграшки ін.) Говорили про українські традиції і речі, які є ознакою приналежності саме до української культури. Як ці речі впізнавати, де взяти, як користуватися, як зробити власноруч? В цьому допоможе нова книжечка "Прилетіла пташечка", в якій подані традиційні свята народного календаря з творчими забавами. 





В анотації до книги читаємо:
"Ця книжка відкриє перед вами красу і шляхетність нашого народу. Бо у народному календарі, який формувався віками, не було нічого випадкового. Як і немає жодної випадковості чи зайвини в народних традиціях. Недаремно вони пережили віки. Прочитавши книжку, дитина знатиме весняні народні свята, ігри й забави та навчиться робити чимало мистецьких речей. У світі тисячі народів. А відрізняються вони мовою, культурою і традиціями. Тим і цікаві один одному"

Почитати книгу можна в нашій бібліотеці, а придбати собі у видавництві  І від слів перейти до справи, як зробила Оксана Кротюк, запропонувавши дітям майстер-клас з виготовлення паперової пташечки-підвіска. Подивіться, як це відбувалось. І спробуйте самі!
*************************************
Проект "Українські письменники -- дітям!" в бібліотеці триває, і ми відкрити для зустрічей з новими авторами, які люблять спілкуватись зі своєю читацькою аудиторією Ласкаво просимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар