понеділок, 29 травня 2017 р.

Фестиваль шістдесятників та дисидентського руху: погляд зсередини публічної бібліотеки імені Василя Симоненка


17 травня бібліотека приймала Всеукраїнський молодіжно-підлітковий фестиваль шістдесятників та дисидентського руху, який проходив з 15-18 травня 2017 року на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості МАNLАВ. САМР, Національний центр «Мала академія наук України», Пуща Водиця, м. Київ. Талановиті студенти МАН з 14-ти регіонів України зібралися, щоб дізнатися більше про історичне минуле України і видатних особистостей, які боролись за свободу думки, слова, дії і виборювали незалежність своєї України..




Завідуюча бібліотекою Тетяна Серебреннікова розповідала про Василя Симоненка як про поета, як про людину, як про сучасника, творчість якого є актуальною сьогодні і саме тому зустрічається не тільки в книгах, а й в графіті, на банерах, в рок-музиці, в різноманітних формах сучасного мистецтва і ... читана в друкованому вигляді і в інтернеті сучасниками, зокрема, на vasylsymonenko.in.ua. Вивчали різні аспекти творчості Василя Симоненка, щоб скласти наприкінці розмови виставку книжкових вражень.





                          

Ровесникам


Ми в світ прийшли успадкувати славу,
Діла, і думи, й чесні мозолі,
Батьків велику полум’яну справу,
Що захистила правду на землі.

Нам не дрімать на тихому причалі,
Не виливать в кімнатній тишині
Свої дрібненькі втіхи і печалі
В меланхолійні вірші і пісні.

Нехай серця не знають супокою,
Хай обганяють мрії часу біг,
І наша юність буде хай такою,
Щоб їй ніхто не заздрити не міг!

22.06.1958
                      Василь Симоненко 

   
Юлія Кравченко, організатор фестивалю, подякувала за зустріч і запросила долучитися до наступного фестивалю. Для публічної бібліотеки, якою є бібліотека ім. В. А. Симоненка для дітей, партнерство є почесним і відповідальним, і спрямоване саме на цільову аудиторію користувачів -- дітей і підлітків.

З відгуків студентів МАН:

Марія Панченко : "Відвідавши інтерактивну бесіду «Василь Симоненко – поет і людина» у публічній бібліотеці імені Василя Симоненка я по-новому відкрила для себе цього митця. Прожив лише 28 років, а скільки зробив, написав! Чомусь саме його цитують кругом"


Софія Туголукова: "Напевно, усі чули про Василя Симоненка, але таких близьких і глибоких віршів я ще не читала... Дякую за неформальну лекцію Тетяні Срібній"






За книги про життя і творчість Василя Симоненка, якими цього року поповнились фонди нашої бібліотеки, дякуємо дарувальникам -- журналісту і видавцю творів поета Володимиру Біленку (2 книги),  науковцю Віктору Жадьку (м. Київ) (14 книг), Iryna Pishcholka (Мадрид, Іспанія) (1 книга).

Фото Ніни Локоть

Немає коментарів:

Дописати коментар