середу, 31 травня 2017 р.

Заходи до 85-річчя утворення Київської області і Дня Києва

В травень місяці низка бібліотечних заходів була присвячена Київській області, її історії, культурі і людям, насамперед.

Так, День пам'яті та примирення та День Перемоги провели вшануванням пам'яті полеглих біля меморіального знаку в с. Крюківщина (Київська обл, Києво-Святошинський р-н). Спільно з завідуючою Крюківщинською сільською бібліотекою Оксаною Крамар розглядали історико-краєзнавчий збірник "Історія села Крюківщина з найдавніших часів до початку ХХІ ст.", а саме розділ про Київській Укріпрайон, який проходив по території села.

До 85-річчя утворення Київської області у бібліотеці експонувалась виставка живопису Тетяни Фокіної (м. Біла Церква). Краєвиди Київської області на полотнах художниці не лишали байдужими як маленьких, так і дорослих користувачів бібліотеки.

До 80-річчя утворення Києв-Святошинського району Київської області і Всесвітнього дня вишиванки читали історію однієї сорочки з с. Юрівка Києво-Святошинського району Київської області і вивчали майстер-клас з її вишивки, представлений в журналі "Все о рукоделии" №6(41) липень-серпень 2016 р.



28 травня, в День Києва на телемарафоні канала "Київ" завідуюча бібліотекою Тетяна Серебреннікова розповідала про традиційну вишивку Київщини: 150 років тому і сьогодні, вишивку в селі і місті, старовинні сорочки з музейних колекцій Київщини і вишиті за ними нові киянками сьогодні (дивитись з 40:10)



Висловлюємо подяку  керівнику Ради батьків Софіївсько-Борщагівського осередку в Києво-Святошинському районі Олександрі Калініній,  за книгу "Історія села Крюківщина з найдавніших часів до початку ХХІ ст.", подаровану нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар