пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Письменники-ювіляри 2019 року. Олена Пчілка

3 жовтня -- день пам'яті Ольги Петрівни Косач (Олени Пчілки), яка є письменником-ювіляром 2019-го року, адже відзначали влітку 170-річчя від дня її народження. Про постать великої українки ми говорили з учнями 4 класу школи N 112 ім. Т. Г. Шевченка. Про те, що ми знаємо з її праць і біографії і які дотики до творчого спадку в сьогоденні маємо.

А напередодні, 2 жовтня, про Олену Пчілку і її оточення, вбрання, етнографічну спадщину і сучасні контексти життя і творчості Ольги Петрівни Косач говорили в радіопередачі на UA: Українське радіо. Розмовляв ведучий Василь Шандро з Оксаною Константинівською, старшим науковим співробітником Музею видатних діячів української культури, та Тетяною Серебренніковою, майстринею-вишивальницею, завідувачем київської бібліотеки імені Василя Симоненка. Аудіозапис прослухати тут

Нагадаємо, в бібліотеці проводиться цикл зустрічей "Видатні люди з нашої вулиці",  де висвітлюємо життя і творчість відомих українців вулиць Антоновича, Саксаганського, Жилянської, Великої Васильківської, постать Олени Пчілки є однією з них.

Немає коментарів:

Дописати коментар