четвер, 21 листопада 2019 р.

День Гідності і Свободи в бібліотеці






21 листопада День Гідності і Свободи в бібліотеці розпочався з патріотичного уроку в 4-А класі спеціалізованої школи №92 імені Івана Франка. Говорили про знакові події цього дня, а саме -- християнське свято Собор Архистратига Михайла та інших небесних сил безплотних, який у народі називають просто Михайлів день. Архангел Михаїл вважається вождем небесних сил, тобто архистратигом. Він - головний воїн у битві добра і зла - він перемагає нечисту силу. Крім того, Архістратиг Михаїл є захисником Києва. Тож більш, ніж символічно, що саме дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря визначали перебіг подій і рятували людей на початку Революції Гідності. І цілком логічно, що в поетичних збірках, присвячених Небесній Сотні, вшанування подій Майдану, починаючи від 2013 року і до сьогодні постать Архистратига Михаїла посідає чільне місце.
В бібліотеці всіх відвідувачів чекає книжкова виставка "Поетична бруківка Майдану" і темполиця "Пісні вільних людей" зі підбіркою поезій, віршів, пісень, які звучали на Майдані і підтримували тих, хто виборював волю України і робить це зараз.

О 17 годині відбудеться зустріч з Громовицею Бердник і презентація книги "Знаки карпатської магії", присвячена ще одному Михайлу -  Михайлу Нечаю, мольфару з Карпат, патріоту і провидцю.

Немає коментарів:

Дописати коментар