вівторок, 17 березня 2020 р.

Бібліотека відсьогодні не видає книги. Але спілкуємось з вами он-лайн


Відсьогодні бібліотека не обслуговує читачів. Але бібліотечні довідки, консультації абощо радо надаватимемо вам он-лайн тут, в блозі бібліотеки, або в групі в фейсбуці Бібліотека імені Василя Симоненка, і в вайбер-групі БібліотекаСимоненка:зустрічі+380662873082

Долучаємось і підтримуємо рекомендації  Науково-методичного відділу  НБУ імені Ярослава Мудрого:

Наразі все більше бібліотек в Україні та світі обмежують бібліотечно-інформаційне та соціокультурне обслуговування своїх користувачів. І такі дії цілком зрозумілі, адже в пріоритеті – здоров'я та безпека і користувачів, і працівників бібліотек.
Однак, навіть у такій ситуації бібліотеки можуть продовжувати надавати мінімальні просвітницькі та інформаційні послуги. Головне – поінформувати про це усіх зацікавлених.
Ось лише декілька ідей (залежно від можливостей кожної бібліотеки):
📎Розкажіть більше про онлайн-сервіси, що може запропонувати бібліотека (електронні ресурси (електронні бібліотеки, бази даних повнотекстових ресурсів, дослідницьких баз даних, що доступні 24/7), віртуальні довідки, блоги).
📎Популяризуйте ресурси, що можуть стати в пригоді в освітньому процесі, який зараз і в школах, і в університетах відбувається дистанційно.
📎Залишайтесь на зв'язку з користувачами через електронну пошту, сторінки в соціальних мережах, чат-боти, телефон тощо
📎Скористайтеся можливостями відеоконференцій для заходів, що заплановані до проведення.
📎Активніше репрезентуйте нові інформаційні продукти і сервіси бібліотеки на радіо, місцевому телебаченні та в ЗМІ.
📎Запропонуйте користувач підписатися на розсилку оновлень та новин з бібліотеки.
📎Запропонуйте користувачам поділитися своїми ідеями та ініціативами щодо альтернативних послуг, які бібліотека може їм надати.
📎Не забудьте повідомити, що бібліотеки будуть раді зустріти своїх користувачів, щойно епідемія відступить і суспільство зможе повернутися до нормального життя.

БУДЬЕ ЗДОРОВІ😊

Немає коментарів:

Дописати коментар