пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

Zoom-семінар Fashion Law: використання традиційних знань


27 серпня відбувся онлайн-семінар "FASHION LAW": використання традиційних знань, присвячений традиційним знанням народів світу та їхньому впливу на індустрію моди.
Чудова zoom-зустріч з професіоналами в царині збереження традиційної культури і правового поля в сфері моди, організованому "IP Academyy - Національний навчальний центр інтелектуальної власності" надала можливість представити бібліотечні та особисті проєкти цієї тематики.
Завідувачка бібліотеки, автор книг та публікацій, присвячених традиційній вишивці Тетяна Серебреннікова була спікером на онлайн-семінарі, присвяченому Fashion Law! Учасники зустрічі ознайомились з її проєктами "Спілкування за вишиванням", "Закладинка в улюблену книжку", "Вишивка етнографічна:"Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки О.П. Косачева, 1876 год", "Вишитий одяг видатних українців" та ін., які поєднують культуру читання і традиційне українське рукоділля. Цікавинкою доповіді стало віртуальне знайомство з мовно-рукодільною грою для дітей і дорослих "Руками мами".

Модерувала онлайн зустріч Олександра Падучак - юрист, професіонал з інтелектуальної власності відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент)

Доповідали також Марія Коваль - радниця і керівниця практики інтелектуальної власності Redcliffe Partners, адвокат, арбітр Центру арбітражу та медіації ВОІВ з доменних спорів, членкиня Комітету з авторських прав Міжнародної асоціації торговельних марок.
Марія Бучковська - професіонал з інтелектуальної власності відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).
Оксана Полонець - український fashion дизайнер, арт-директор дизайн-студії, власник бренду POLONETS/

  




 


Говорили про авторське право у світовій практиці в контексті використання традиційної культури в авторських та дизайнерських виробах. Про етику використання елементів традиційної культуру. Про повагу до носіїв культури і запобіганню спекуляції та поплюження національних символів та сучасні практики збереження та передачі традиційних знань, в тому числі у бібліотечний спосіб. До онлайн-спілкування долучились також колеги-бібліотекарі ЦРБ ім. М.О. Некрасова. У zoom-зустрічі брали участь 42 особи.

Немає коментарів:

Дописати коментар