понеділок, 14 грудня 2020 р.

Вебінар «Бібліотекарі на карантині»

14 грудня відбувся вебінар «Бібліотекарі на карантині» в рамках міжнародного проекту "Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги", організованого Українською бібліотечною асоціацією. Спікерка: Антоніна Льовочкіна, доктор психологічних наук, професор кафедри соціальної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Говорили про те, як мінімізувати негатив, відпочивати, спати більше, молитися, медитувати, займатись улюбленою справою. Не переїдати їжу , не "переїдати" новини з фейсбук, кількість серіалів тощо. Жити тут і зараз, щоб не занурюватись в негатив.

Коли втрачаємо грунт під ногами, одним з швидких методів є такий: слід уявити себе деревом, заземлитися, пустити коріння в землю, відчути себе стійкою рослиною, яка міцна і росте вгору впевнено. Коли ж станете спокійні, прибереться тривога, можете тоді літати намірами і мріями!

Про те, як яке зберігати здорову психологічну атмосферу в колективі та в спілкуванні з користувачами, професійний психолог радить книгу Шона Кові "Сім звичок високоефективних підлітків", яка, на щастя, є у фонді нашої бібліотеки. Тож приходьте, читайте!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар