понеділок, 8 березня 2021 р.

Міжнародний день прав жінок

В березні традиційно відзначаємо Міжнародний день прав жінок. І на виконання  інформаційно-просвітницької гендерної політики в сфері культури, пропонуємо ознайомить з книжковими новинками, в тому числі отримані за "Програмою поповнення бібліотечних фондів" від Український інститут книги 2020. Читали вголос книгу "Її історія. 50 жінок та дівчат, які змінили світ". Пропонуємо ознайомитись з тематичною книжковою виставкою в режимі реального часу та онлайн.


 

Її історія / Катерина Галліган; пер. зангл. О. Ю. Григорович   ‒ Харків: Вид-во "Ранок", 2019. ‒ 112 с.;іл.

Реальні історії п'ятдесяти жінок та дівчат, які не побоялися кинути виклик цілому світові. Правительки, лідерки думок, мисткині, науковиці, правозахисниці... Чиїсь імена ви чули неодноразово, про інші ‒ дізнаєтесь вперше. Але кожна історія однаково вражає та надихає. Жінки здавна творили історію плі-о-пліч з чоловіками. І ця книга зайвий раз переконує в цьому.

 



Шен Енн. Жінки з легенд і міфів: 50 богинь, які надихають  ‒ Харків: Вид-во "Віват", 2019. ‒ 128 с.;іл.

На сторінках цієї книги ти познайомишся з дуже різними богинями з найбільших і найвідоміших пантеонів. Ці легендарні жінки уособлюють те,  що дня нас є важливим у житті і чого ми шукаємо протягом нього. А саме: творчість, самовираження, кохання, сила, захист в переосмислення свого буття. Історії, викладені в книжці, об'єднує одна спільна  й проста істина:  чоловіче начало не існує окремо від жіночого, ці протилежності є двома половинками всього живого на нашій планеті.

 
Ньюбері Лінда. Дівчата за право вибору//Лінда Ньюбері; пер. з англ. Оксани Дятел. ‒ Харків: Вид-во "Жорж", 2020. ‒ 184 с.;іл.

12-річна Поллі мріє стати дослідницею. Проте її батьки вважають, що головна мета кожної дівчини ‒ вдало вийти заміж і стати покірною дружиною. Ну, це вже точно ні!А як же подорожі світом, пригоди та небезпеки? Добре, що хоч нові сусідки розуміють та підтримують її. Едвіна і Вайолет - суфражистки, учасниці руху за права жінок. Вони пропонують Поллі допомогти їм з організацією маршу вулицями  Лондона на підтримку виборчого права для жінок. Дівчинка, звісно, погоджується, не підозрюючи, наскільки небезпечною виявиться ця пригода...
 

13 ключів до розуміння себе, свого оточення та своїх стосунків / Анна Просвєвтова ‒ К.: "Агенція "ІРІО", 2020. ‒ 144 с.

Здавалося б, у сучасному світі, де інформація  є найважливішим глобальнимй ресурсом, не повинно виникати проблем з одержанням  тих чи інших знань. На практиці це мало б означати, що нинішні підлітки повинні зростати інформаційно підкутими, а отже, не повторювати помилок, яких припускалися їхні батьки. То чому в ХХІ  столітті проблеми підлітків нікуди не зникли? Чому дівчата і хлопці так само потраплять у "погані" компанії? Чому неповнолітні дівчата "раптом" вагітніють? Чому сучасні діти страждають від депресії? Авторка книжки впевнена, що вся суть в одвічному браку спілкування... опанувавши цю книжку, дитина зрозуміє, що вона  ‒ особистість, навчиться себе поважати, легко знаходитиме правильних друзів, буде здатна досягти мрій і планувати власне щасливе майбутнє.

 

Лон, М. Моя бабуся  ‒ супергерой ‒ Харків.:ТОВ Вид-во "Ранок", 2018. ‒ 26 с. Для дітей дошкільного віку.

Літературно-художнє видання про те, як бабуся втрачає пам'ять, а внучка стає її супергероєм, підлаштовуючись під нові обставини життя.
 

Кінселла Софі. Мама-фея і я. Майбутня фея / Пер. з англ. М. Пухлій . ‒ К.:Видавнича група КМ-БУКС, 2020. ‒ 176 с.

Чотири чарівні пригоди з мамою-феєю і маленькою розумницею Еллою.  В продовження історії про юну чарівницю ‒ неймовірні заклинання, нахабні мавпи... і найкращий день народження всіх часів і народів! Неймовірно весела історія для дітлахів від всесвітньо відомої авторки. 
Для дітей молодшого шкільного віку

#бібліотекаіменісимоненка
#бібліотеканаантоновича
#поповненняфондівбібліотекУІК
#програма_поповнення_бібліотечних_фондів
#уік

Немає коментарів:

Дописати коментар