понеділок, 21 червня 2021 р.

Всеукраїнська літня наукова школа з мистецтвознавства МАН України . Як досліджувати вишивку?!

В понеділок, 21 червня розпочалась Всеукраїнська літня наукова школа з мистецтвознавства МАН України, яка проходить другий рік поспіль онлайн, але яку ми підтримуємо щоденними лекціями і практикумами продовж десяти днів поспіль.

В перший день говорили про Всеукраїнський проект, присвяченому першій грунтовній науковій роботі з української орнаментики Ольги Петрівни Косач і освітній, і культурній активності навколо нього, зокрема,  ресурсом звичайних людей і бібліотек України.

Про те, як найпростішим чином досліджувати родинну спадщину, традиційну вишивку, дізнавались на простих прикладах "з бабусиної скрині".

Звісно, рекомендували хороші книжки і журнали за темою української традиційної матеріальної культури. Зокрема, "Старовинні українські узори для вишивання хрестом. Магія візерунка" (2016), де йдеться про історію вишивки хрестом в Україні і подані приклади, як можна зберігати зразки вишивки з домашньої колекції в популярних виданнях.

Бібліотечні уроки такого плану є цікавими , комплексними, живими і пізнавальними, спонукають до дії.
Всеукраїнська літня наукова школа з мистецтвознавства





Нагадуємо, що в нашій бібліотеці реалізується  Міжнародний проект «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», в рамках якого пропонуємо користувачам бібліотечну інноваційну послугу "Руками мами. Традиційне рукоділля через книгу і бібліотеку". І співпраця з Малою академією наук України в форматі онлайн є також частиною цього проекту.

Немає коментарів:

Дописати коментар