вівторок, 19 квітня 2016 р.

День довкілля

     

        Продовжується цикл заходів до Дня довкілля. 19 квітня в читальній залі бібліотеки відбулася творча зустріч з науковим співробітником Національного парку "Голосіївський", кандидатом філологічних наук Крижановською Ольгою Тимофіївною та Оленою Крижановською -  письменник - романтик, еколог. На цей захід запросили учнів 1-б класу ЗОШ № 92 разом з вчителем Продан І.М. та  батьками школярів.
        Ольга Тимофіївна  презентувала школярам  фотоальбом "Первоцвіти - тендітна усмішка весни" в якому зібрані рідкісні види ранньоквітучих рослин НПП "Голосіївський". Діти слухали розповідь про ці неповторні квіти, сучасний їх стан, статус охорони. Переглядаючи фотоальбом школярі насолоджувались їхньою красою та особливостями, оспіваними у фольклорі.  Родзинкою кожної статті про квіти є те, що починається вона акровіршем, де в перших літерах можна прочитати назву рослини.
            У другій частині заходу Олена Крижановська презентувала свою нову книжечку "На межі міста і лісу". Головними героями усіх розповідей, зібраних у книзі, є тварини, яких можна зустріти у місті, у Голосіївському лісі, який дивом зберігся на околиці Києва.
           Надзвичайно змістовним, цікавим було спілкування наших гостей з учнями, яким на згадку подарували  флаєри, плакати, диск та інформаційні матеріали для класу, а до книжкового фонду бібліотеки передали фотоальбом "Первоцвіти-тендітна усмішка весни" та  книжечку "На межі міста і лісу". 

          Отже, запрошуємо всіх, хто  полюбляє жіттєві історії за участю тварин провести свій вільний час разом  з книгою в світлій та привітливій читальній залі бібліотеки.













        Відвідали захід 28 чол.


Немає коментарів:

Дописати коментар