четвер, 16 березня 2017 р.

"Очеретяні розбишаки" Аліси Герман


10 березня 11-тирічна Аліса Герман представила власну художню виставку "Очеретяні розбишаки в техніці петриківського розпису  та одноіменну казку, яку захопливо читали  учні 1-го класу спеціалізованої школи №44.  Пропонуємо і читачам нашого блогу дізнатися більше:

Привіт, дітлахи!                    
Я написала цю книгу про життя на болоті. Знаю, знаю, що ви уявляєте собі бридких жаб,       кусючих комарів, огидних п’явок… Але, коли поринете у мій дивовижний очерет, ви одразу зрозумієте, що там не так вже і погано, а дуже  цікаво та весело…                                                                
                                                                                                           
Аліса Герман     
                                                 
ЧУДОВА НОВИНА

Це було одного чудесного сонячного ранку. Маленький ставок посеред лісу почав  перетворюватись у цмоковину. Він весь-увесь поріс очеретом. Навколо стояла суцільна тиша… Тільки жабеня – поштар Жужа та велика сім’я черепах вже прокинулись. Сонечко ласкаво припікало і каламутна водичка в болоті була спокійна. Вона яскраво поблискувала, наче підморгувала навколишнім.


Поважна стара черепаха Чуча вже отримала свіжу газету і, як зазвичай, почала її читати зі своїми улюбленими онуками. Сторінка за сторінкою вони перегортали свіжі «Очеретяні новини», які кожного ранку приносило їм веселе, зелене жабеня Жужа. Сьогодні у газеті писали таке:

«… В очереті святкували День народження жабки Кваки. Жителі болота принесли багато чудових подарунків. Але були й такі, що забули привітати Кваку, однак з’їсти більш за всіх тушкованих комарів вони не забули… Свято закінчилося чарівним повітряним польотом на очеретяному пусі. Переглянути усі фото та відео можливо в Інтернеті…»

«…Увага! Увага! В очереті цієї неділі відбудеться святковий ярмарок. У продажі: вередливі рибки, свіжі п’явки, модні буси із рожевих камінців, гарні пишні букети із жабенят та очерету... Беріть побільше грошей і великі торби…»

Та нарешті, чудова новина:

«… Сьогодні до нашого болота прилітає дивовижна птаха з Києва на ім’я Крапля. Чапля збирається представити свою художню виставку, на якій будуть чудові пейзажі, гарні портрети та смачні натюрморти. Жителі очерету мають нагоду вже сьогодні записатися на майстер-клас із живопису та відвідати неймовірно смачний фуршет.

МЕНЮ ФУРШЕТУ (склав жабеня-повар Гуля):


1. тушковані дощові черв’яки,

2. шашлик із кусючих комарів,

3. пюре із неслухняних метеликів,

4. суп із огидних п’явок,

5. а на солодке очікується желе із мухи – вередухи та ще багато смачного.

Приходьте на виставку завтра о 17:00».

Отже, коли старенька дочитала свою газету, вона непомітно задрімала… А її онуки - черепашата одразу побігли (ну ви ж знаєте, як черепахи «швидко» бігають) до Краплі записуватися на майстер-клас…


Шевченківський березень триває. Шевченкове слово і ідеї в талантах і творчості наших найкращих в світі дітей продовжуються...

Також пропонуємо нашим користувачам темполицю “Шевченко на СD» і альбом робіт з петриківського розпису з портретом Кобзаря. Розвивайте свої таланти і надихайтесь класиками!

 Виставка "Очеретяні розбишаки" триватиме до кінця березня. І ми запрошуємо всіх охочих залишити  запис у книзі відгуків і почитати казку -- підтримати Алісу Герман.
Наша адреса: вул. В. Антоновича, 25 (ст.м. "Площа Льва Толстого")

Немає коментарів:

Дописати коментар