пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Бібуроки у вересні

Тривають бібліотечні уроки для першокласників, які вперше виходять зі стін школи знайомитись з публічною бібліотекою.

Що можна робити в бібліотеці і як навчитись брати книги на абонементі, які цікаві події відбуваються в читальному залі між книжковими полицями, для кого бібліотека -- для людей чи для книг і багато інших питань-відповідей  дала першокласникам медичної гімназії №33 бібліотекар Малецька Людмила Іванівна 21 вересня.  Розмальовували візитівку-запрошення до бібліотеки, знайомились з періодикою, висловлювали читацькі побажання.
 Також запрошуємо наших талановитих користувачів музикувати в бібліотеці! І юні музиканти радо відгукуються на такі пропозиції, вітаючи бібліотеку з 65-річчям у музичний спосіб.


28 вересня знайомились з бібліотекою учні 1-А класу спеціалізованої школи №87.   Розглядали формуляри читача, книги і періодичні видання; знаходили казки про скарби і подорожі, шукали книги про книги, а також дізнавались про дивовижні будівлі бібліотек світу зі статті журналу "Малятко".  А до Дня Батька і з нагоди святкування 65-річчя бібліотеки ім В. А. Симоненка  бібліотекар запропонувала відвідувачам почитати і розмалювати казку Василя Симоненка "Цар Плаксій і Лоскотон". Нові читачі отримали примірники казок Василя Симоненка у подарунок  класу від колективу бібліотеки.


29 вересня на бібліотечний урок завітали учні 2-Б класу спеціалізованої школи №92 імені Івана Франка. Бібліотекар Войцедська Валентина Олександрівна привітала дітей з новим навчальним роком, нагадала про призначення різних приміщень бібліотеки, розповідала про найстаріші і найвідоміші бібліотеки світу і України. Вчились правилам користування бібліотекою, знайомились з відділами, самостійно шукали книжки.


Бібліотекарі радо запрошують користувачі та їх батьків читати найкраще, читати цікаве, читати більше, щоб книжки в бібліотеці не сумували))



Сумувала книжечка

У бібліотеці, угорі, високо
Книжечка стояла сумно й одиноко.
Прибігали дітки чемні невеличкі,
Не могли дістатись верхньої полички.
Ккнижечка просила тихо і печально:
- Прочитайте, дітки, я така повчальна,
І така цікава, для усіх згоджуся...
Раптом опинилась у руках Катрусі.
Втішилася книжка і мале дівчатко,
Що в бібліотеку завітала з татком

Леся Вознюк

Немає коментарів:

Дописати коментар