понеділок, 4 вересня 2017 р.

Першовересневі зустрічі з книгою



                                                                          Я іду до школи
Так святково сонечку сьогодні.
Всюди квіти… Квіти й сміх.
Білі голуби на підвіконні
Туркотять до іграшок моїх,
Щоб вони сьогодні не скучали,
А самі і гралися, і спали…
Волохан, мій котик, теж святковий,
Знає він, що я іду до школи.

                              Наталка Поклад

1 вересня бібліотекарі привітали своїх користувачів з Днем знань, відвідавши урочисті лінійки медичної гімназії №33 і спеціалізованої школи №92 ім. Івана Франка, подарували книги і запросили до бібліотеки на зустріч з книгами і авторами, які учні початкової школи зустрічають в підручниках з української мови та літературного читання. Зокрема, з Наталкою Поклад. Ці зустрічі проходять в рамках проекту "Українські письменники -- дітям"

Бібліотечний проект "Українські письменники -- дітям", який реалізується в бібліотеці, являє собою зустріч сучасного автора зі своєю читацькою аудиторією.



Пообіді завітали до міжнародного виставкового і конгрес-центру Києва «Український дім», де проходила книжкова виставка до Дня Знань «Читай.UA», щоб підтримати публічну бібліотеку імені Лесі Українки в публічному просторі книжкової виставки і ...фестивалю морозива. Багато інформації, знайомих облич і знайдених книг. Від перенасичення -- з джерела бібліотеки вода від усіх хвороб, особливо Альцгеймера))). Стародруки, до яких з пошаною. Бібліографічні списки, а надто -- присвячений Варварі Ханенко, щойно з друку, але вже для користувача.

Нагадаємо, що два роки тому ЦРБ ім. М.О.Некрасова ЦБС Голосіївського р-ну м. Києва представляла бібліотечні проекти в "Українському домі", і з отриманого досвіду засвічуємо, що сучасна іміджева робота публічної бібліотеки має бути саме такою!


Із книжкових знахідок. В шкільній програмі для програмного і позакласного читання в 2-му класі є "Музичні казки" Ніни Найдич і "Горбоконик" Петра Єршова у блискучому перекладі Максима Рильського. Так як ці книги в книжковому фонді представлені в 1-му примірнику, то ми трішки поповнили "запас" запитуваних книг. Також запрошуємо всіх наших користувачів питати інші  цікаві, змістовні, якісно ілюстровані книги видавництва "Веселка" в бібліотеці ім. В. А. Симоненка для дітей! Бо всі ці книги формують гарний літературний смак дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар