четвер, 2 лютого 2017 р.

Бібліотечні будні: музичні казки за шкільною програмою, книги на історичну тему і пластилінові картини як вітражі

Коли в бібліотеці нема потрібної книжки (вона видана на руки, загублена абощо), ми її шукаємо для наших користувачів у способи, які мають страшні абревіатури, -- ВСО і МБА. Це внутрішньосистемний обмін і міжбібліотечний абонемент; якщо простіше, то ми шукаємо потрібну книгу в іншій бібліотеці, привозимо і ... видаємо Вам.

Абревіатура ( латиною abbrevio — скорочую) — складноскорочені слова, похідне слово, що виникає внаслідок абревіації — утворення з перших літер або з інших частин слів, що входять до складу назви чи поняття. Вживаються в усній та писемній мові. Вікіпедія

В шкільній програмі 2-го класу з'явивились "Музичні казки" Ніни Найдич. Ця книга видавництва "Веселка" є в бібліотеці в одному примірнику і її, звісно, не вистачає всім охочим. Тому звертаємось до колег --  цього разу ми співпрацювали з бібліотекою імені Наталі Забіли для дітей. І поєднали приємне з корисним -- погралися в дитячій кімнаті і зробили саморобку. Дуже тішить, що дитина в бібліотеці має купу активностей, тому їй ніколи не набридає місце, де купа книг і купа всього цікавого.
Доки шукали книгу, знайшли програмний уривок  казки «Про кота Василя Тимофійовича та його друга Емілія» в хрестоматіях сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 і 3, 4 класах; вони вільні для перегляду на сайті Міносвіти. Ніна Найдич в хрестоматії сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 класах на стр. 64-67 в форматі .pdf
Така собі віртуальна бібліотечна довідка))



Темполиці на допомогу вчителям: про історичні події стисло та інформативно
День пам’яті героїв Крут «Подвиг молодих»
Міжнародний день пам’яті жерт Голокосту «Скорботні сторінки історії»



















Готуємо виставку пластилінографіки Світлани Кравчук. Тільки в хородну пору року можна розвісити  картини з пластиліну як виставку за умови непотрапляння на них прямого сонячного проміння. Тож є вагомі мистецькі переваги холодного місяця лютого! 
















А ще плануємо майстер-клас майстрині з цього виду рукотворчості, який нагадує техніку вітражу. Слідкуйте за анонсами! А поки -- слово автору в сюжеті телепрограми "Ранок по-київські" 

Немає коментарів:

Дописати коментар