четвер, 23 лютого 2017 р.

Картини з пластиліну -- це просто!

Всі події в бібліотеці в холодному лютому місяці відбуваються в оточенні незвичайних картин -- виставки пластилінографіки Світлани Кравчук.


22 лютого майстриня завітала до бібліотеки з помічницею -- донечкою Поліною, щоб презентувати свою виставку і навчити дітей творити пластилінові картини самостійно. Так, учні 3-го класу медичної гімназії №33 і всі працівники бібліотеки долучились до ліплення квітки соняшника. І поговорили, з яких книг можна брати ілюстрації для ескізів пластилінових картин. Бібліотека отримала у дарунок від Поліни Кравчук картину з квіткою лотоса. Якщо відкрити довідник, то знайдемо, що в давній світовій релігії -- буддизмі лотос є символом чистоти. Ця квітка народжується в брудній болотяній воді, однак з'являється на світ чистою і незабрудненою. Це дуже символічно, адже змішаний пластилін як в дітей, так і у дорослих стійко асоціюється з естетично непривабливим матеріалом, а, виявляється, змішування пластиліну для творення картин -- це справжня краса і мистецтво!



Завітайте до бібліотеки -- тут завжди цікаво: і пластилін, і книги, і книги про пластилін, мистецтво і красу своїми руками, і, найголовніше, непересічні творчі особистості!

Немає коментарів:

Дописати коментар