суботу, 3 грудня 2016 р.

"Ніжинські казки" Насті Майорової




















2 грудня в бібліотеці відбулось відкриття першої персональної виставки юної художниці з Ніжина Насті Майорової, і ця подія відбулась завдяки Тетяні Михайлівні Мельник і Президентському фонду Л. Кучми "Україна". 


Викладач Анастасії -- Юлія Петренко -- представник династії художників, викладач Ніжинського училища культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, творча мама і назвичайно приємна і приязна людина не просто підготувала ученицю до першої  персональної виставки, а створила їй вбрання, допомогла розробити майстер-клас з виготовлення "птахи миру і здійснення мрій", яку робили маленькі гості -- відвідувачі виставки. А таких було багато. 


Впродовж дня виставку відвідали учні перших класів спеціалізованих шкіл №44 і №92 імені Івана Франка. Кожному гостю юна художниця приділила увагу -- розповіла про свою творчість, ідеї для написання картин, відповіла на питання, запросила долучитися до мистецьких практик -- запросила на майстер-класи, які успішно провела. "Пташки миру" полетіли...


Серед вітань і подарунків бібліотекарів -- оформлена виставка, такі необхідні інструменти для роботи художника, книга відгуків, магніт із зображенням Андріївського узвозу -- місцем українських митців і побажанням підкорити і український Узвіз, і французський Монмартр.


Бібліотекарі розповіли гостям про серію книг "Життя видатних дітей", де знані автори розповідають дітям про дитинство людей, які стали відомим завдяки своїм талантам і працездатності. І побажали, щоб за двадцять років така оповідь з'явилась і про Настю Майорову.


Дуже втішно, що сніг і заметіль не стають у перешкоді, коли в бібліотеці відбувається казка, і втілюються дитячі мрі. Від того тепло. Завітайте до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар