неділю, 11 лютого 2018 р.

Читаємо книги лауреатів премії Кабінету міністрів імені Лесі Українки - 2017

Як відомо, 6 лютого комітет з присудження премії Кабінету міністрів імені Лесі Українки ухвалив рішення рекомендувати до відзначення урядовою нагородою трьох митців, серед яких є автор і художниця книг, які справді читані в нашій бібліотеці.

Так, у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» із 24 висунутих на здобуття премії видань переможницею визнали письменницю Марію Морозенко та її повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – Славетний Кошовий» («Видавництво Старого Лева») , «Я закохалася» (ВЦ «Академія»). Презентації цих книг і зустрічі з авторкою в нашій бібліотеці сприяли підвищенню зацікавленістю книгою, і впевнено констатуємо, що ці книги читають як діти, так і дорослі. Вони для всіх, бо вони справжні!

За «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» відзначили художницю Катерину Іванову та оформлені нею книжки «Йде до нас колядочка», «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова та «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба, що вийшли у видавництві «Авіаз». Перша з книг популярна серед наших читачів як в період новорічно-різдвяних свят, так і ось, на фото, читається у лютому.

Бажаємо переможницям натхненно і впевнено крокувати далі у створенні нових популярних книг для українського читача!

Немає коментарів:

Дописати коментар