вівторок, 8 травня 2018 р.

Про книги у бібліотеці: цікаві та маловідомі факти


Книги в бібліотеку потрапляють по-різному і виконують часом різні функції.




Наприклад, в травні відзначається 190 років від дня народження Ганни Барвінок (1828–1911), української письменниці. Про цю непересічну жінку пропонуємо дізнатися спершу з Енциклопедії сучасної України, новий том якої щойно тримали з відділу комплектування. Це книги, якими бібліотеку забезпечує держава, і вони становлять абсолютну більшість книжкового фонду бібліотеки. Частину цих книг ми не видаємо додому, з ними можна працювати лише в читальній залі. "Енциклопедія сучасної України" є саме такою книгою. 







Є книги, які дарують нам автори і читачі, і після обробки відділом комплектування, потраплять на полиці і у кошик книжкових новинок. Такою книгою є, наприклад, подарунок харківської письменниці Таїс Золотківської "Линия усилия" про три історії щастя однієї єврейської родини. Буктрейлер книги є на youtube. Цю книгу після обробки ми радо видаватимемо на абонементі, і Ви зможете читати її не в стінах бібліотеки.


Є книги, також подаровані авторами і читачами, які з різних причин (дублетності, року видання тощо) не потрапляють до книжкового фонду бібліотеки, але вони цікаві, часом нові або у відмінному стані і змістовні, тому відправляються на полицю для книгообміну. Ці книги Ви можете вільно взяти і не повертати до бібліотеки. Натомість поставте на полицю іншу книгу, щоб хоча б ще одну людину порадувати прочитаною Вами хорошою книжкою!


Завітайте у спекотний день охолодитися чи у похмуру погоду перечекати зливу з хорошою книжкою до нашої бібліотеки на Антоновича, 25!

Немає коментарів:

Дописати коментар