четвер, 15 листопада 2018 р.

"Українські письменники - дітям". Зустрічі з Марією Морозенко, Марією Воробей, Тамарою Коломієць, Валентиною Козак

В рамках бібліотечного проекту "Українські письменники - дітям" в бібліотеці традиційно проводяться зустрічі сучасних письменників зі своєю читацькою аудиторією. Так, до Дня української писемності та мови в бібліотеці відбулись зустрічі з  Марією Морозенко, Марією Воробей, Тамарою Коломієць, Валентиною Козак.

7 листопада з третьокласниками спеціалізованої школи №92 імені Івана Франка зустрічались Марія Морозенко і Марія Воробей. Презентували збірку поезії і прози для дітей шкільного віку "Україна починається з тебе",  на сторінках якої є малюнок учня класу Романа Любічанківського. "В цій книзі -- творчість сучасних київських письменників, які пишуть для дітей. Теми  та сюжети, звичайно різні, але об'єднує їх важлива спільність -- світла любов до рідного. Любов, яка надихає і додає снаги. Любов, що підсилює відповідальність та свої думки, слова, вчинки. Любов, яка лежить в основі всіх інших любовей та смислів нашого життя", -- йдеться в передмові до книги . З цими думками і настановами гості читали поезію, розмірковували з дітьми про мову нашої Батьківщини.






8 листопада з 2-А класом спеціалізованої школи №92 імені Івана Франка спілкувалась Тамара Коломієць. Давній друг бібліотеки, автор поважного віку презентувала свою нову книгу в творчій співпраці з Аллою Мігай "Я повулиці іду". Це збірка пісень для дітей молодшого віку. Крім того, говорили про різні поетичні форми, рими, загадки і веселиці.



Росте в саду веселиця,
На вітрі листя стелиться,
На кожній гілці ягідка,
Що ягідка, то й загадка -- 
Цяцькована, мудрована,
У кісточці захована.
Зриваю всім по ягідці,
Загадую по загадці.

Тамара Коломієць


9 листопада безпосередньо в День української писемності та мови феєричну зустріч з учнями 2 класу НВК "Славута" провела Валентина Козак, яка як ніхто інший, вміє і любить зацікавлювати дітей книгою, мовою, письменниками. Співала і гралася, питала і провокувала. Наприклад, весело відпрацьовували скоромовку "Чи читав ти Тичину?", декламували видатних поетів, спілкувались досхочу.








Немає коментарів:

Дописати коментар