четвер, 15 листопада 2018 р.

Зустрічі з вірменською громадою Києва

В рамках співпраці з ГО "Київська вірменська громада"  в бібліотеці в листопаді продовжується цикл заходів, присвячених вивченню вірменської культури та історії, та духовних бесід.

Так, 5 листопада відбулось відкриття  виставки "Я - художник. Виставка дитячих робіт School of Experimental Art". Керівником школи є художниця з вірменським корінням Гаяне Арушанян. Виставку відкривали юні художники віком 6-12 років, які представили свої робочі творчі малюнки, виконані в школі впродовж вересня-жовтня поточного року. 














7 листопада започатковані духовні бесіди з  зі священником Київської Вірменської Церкви Србоц Нагатакац отцем Карапетом, на яких всі охочі можуть долучитися до вивчення історії і культури Вірменської Апостольської Церкви, яка є національною, є однією з перших християнських церков, має складну, карколомну історію, сталі традиції і цікаве сьогодення.

14 листопада відбулась зустріч, на якій йшлося про Матенадаран (вірменською -- бібліотеку) в Єревані, яка носить ім'я творця вірменської писемності Месропа Маштоца. Ця людина -- знакова постать в історії, адже саме Месром Маштоц створив вірменський алфавіт, переклав Біблію вірменською мовою і почав поширювати християнство серед широких верств населення. Приємною несподіванкою став візит до бібліотеки Предстоятеля Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви єпископа Маркоса Оганесяна. Спілкувалися на теми мов та історії, про відомі пам'ятки вірменської архітектури на території України, про вірменські громади в різних куточках України, їх чисельність та активність, і плани на найближче майбутнє. 

Наступна зустріч в середу, 21 листопада, запланована за темою "Роль жінок в історії Вірменської Апостольської Церкви від давніх часів до сьогодення".

Немає коментарів:

Дописати коментар