вівторок, 10 грудня 2019 р.

Мовно-орнаментальні вечорниці на Катерини

В сучасному світі відтворити народні традиції найлегше, а часом єдиноможливо в бібліотеці як відкритому публічному просторі. Адже це місце постійного розвитку, творчості, спілкування. 

Так, 7 грудня відбулась гра "СловоГрай" разом з Ольгою Породько-Лях, в процесі якої діти віку початкової та середньої школи наче б то грались, а, насправді, навчались. Нагадаємо, що авторська гра “СловоГрай” - це креативна й унікальна, легка і швидка методика вивчення української ( під час підготовки до ДПА та ЗНО зокрема). “СловоГрай” — це “ГРАМАТИЧНА МОНОПОЛІЯ”, де дитині за знання платять умовні гроші. “СловоГрай” — це розважальні лінгвістичні й інтелектуальні ігри з української, у яких кожен може бути переможцем й олігархом. Рекомендований вік гравців — від 6 до 106 років. 🙋 Долучайтесь до нас!


Потім діти з дорослими разом з Тетяною Серебренніковою поговорили і погралися в народний орнамент, оздоблення традиційної української сорочки, зазирнули до книг і свого культурного коріння та спробували продовжити традицію ручного орнаментування одягу. Адже саме вишивка, вишитий одяг здавна ідентифікує нас як українців 💛💙. Дізнались більше про календарні свята, дотичні до вишивки. 🙋Долучайтесь до нас, до циклу заходів "Руками мами" і книги "Український народний орнамент Ольги Петрівни Косач"!






 


Дякуємо всім мамам і донечкам, які цієї суботи наполегливо грались та вивчали українську мову та український традиційний орнамент, продовжуючи українську культуру та вибудовуючи український світогляд!

Немає коментарів:

Дописати коментар