середу, 10 червня 2020 р.

Шукаємо натхнення як в бібліотеці, так і за її межами

9 червня отримали завдання від данських тренерів в рамках міжнародного проєкту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги» , організованого Українська бібліотечна асоціація .

 

  




Дизайн-мислення для бібліотек, як неоодноразово наголошували тренери і куратори, не описати один словом чи реченням. Це безперервний процес надання і покращення бібліотечних послуг з обов'язковими помилками і невдачами, діями, неоднозначними і неодномоментними рішеннями, постійним опитуванням користувачів поза межами бібліотеки, там, де нема книжок, в своєму природньому оточенні (вдома, в аудиторії тощо). Найголовніша тут людина - користувач, його комфорт, потреби, емоції, вподобання, комунікація.

Це все дуже ефективно і багато в чому перегукується з методикою " Філософія для дітей Метью Ліпмана", яку впроваджуємо в бібліотеці з легкої руки і гострого розуму Юлії Кравченко Yuliya Kravchenko, ще далі із сократівським методом пізнання світу. В нашому випадку, бібліотечного.
 
Нагадуємо, проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу (програма House of Europe) в партнерстві з Міжнародною асоціацією “Культура і креативність”, публічними бібліотеками м. Орхус (Данія), Білоруською бібліотечною асоціацією. І наша бібліотека є учасником цього шановного зібрання.

📖😉📚Робимо домашні завдання і зростаємо над собою📚 📱Кілька фото, які використовую як джерело натхнення для опису і впровадження послуги.📲
#творикультуру #бібліотекаіменісимоненка #бібліотеканаантоновича

Немає коментарів:

Дописати коментар