четвер, 4 червня 2020 р.

Онлайн-тренінги з культури, креативності та креативних індустрій з УБА

3 червня вдався буквально креативний день - перший в розкладі онлайн-тренінгів в рамках міжнародного проєкту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги» , організованого Українська бібліотечна асоціація

Говорили про культуру і креативність, креативну економіку, креативну працю, яку неможливо автоматизувати, і, врешті, про цінність креативної людини з Павлом Білодідом.

Про культуру, як культивацію душі і яка сама "обробляє" свого споживача розмірковували з Олександром Міхедом Oleksandr Mykhed. Про уяву, яка додає цінності і тисячі важливих сентенцій. Це варто слухати в повторювати безкінечно, що культура - це не статична колекція предметів, а культуру формують людські дії. Про щоразу і щокраще. Про вигорання, відсутність стабільності та інше, що відгукується серцю бібліотекаря. Про те, що креативність не завжди благо. Про нестабільність як постійність і місце бібліотеки і читання в ній.

   
І ходімо писати відгуки на книгу живого українського автора на Goodreads

Володимир Воробей вів мову про сьогодні і завтра креативних індустрій в Україні. Про те, що бібліотеки мають бути персоналізовані, поєднані з бізнес-моделлю, мають подавати і продавати цінності. Про те, що митець має продавати, адже за нього ніхто це не зробить. Про категоричне заперечення тотального волонтерства на роботі‼ Про те, що за якісні послуги потрібно платити (собі, колективу, не вимагаючи надзусиль понад 20% робочого часу).

Прибуває натхнення натхненна попри реальний стан в галузі і відповідні перспективи розвитку. Але цінність людську та професійну варто підвищувати вже сьогодні 💯

Нагадуємо, проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу (програма House of Europe ) в партнерстві з Міжнародною асоціацією “Культура і креативність”, публічними бібліотеками м. Орхус (Данія), Білоруською бібліотечною асоціацією. І Бібліотека імені Василя Симоненка є учасником цього шановного зібрання.

Було круто👍. А завтра буде ще. 📖😉📚 Буде бібліотека.
Бібліотека публічна чи особиста, в якій важливі як ті книги, які читані, так і ті, на які ще не вистачило часу.📚
#творикультуру

Немає коментарів:

Дописати коментар