середу, 3 червня 2020 р.

З любов'ю до життя, до людей, до дітей!




В рамках реалізації бібліотечного соціокультурного проекту для людей з особливими потребами та ВПО "З любов'ю до життя" в травні за участю нашої бібліотеки відбулось кілька подій.


14 травня в м. Сєвєродонецьк в он-лайн режимі відбувся Форум жінок з інвалідністю в рамках проєкту «Адвокація прав жінок та дівчат з інвалідністю, розбудова потенціалу та розширення доступу до державних послуг», який впроваджує ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» у партнерстві зі Структурою ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Більше 50 учасників та учасниць обговорювали питання прав жінок та дівчат з інвалідністю, впровадження Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, використання методології гендерного аудиту доступності для адвокатування своїх прав, забезпечення підтримки зі сторони державних органів влади та громадських організацій для чоловіків та жінок з інвалідністю, сімей, які виховують дітей з інвалідністю під час COVID-19 та ін.


Серед учасників були представники державних структур, міжнародних інституцій, жінки та дівчата - учасниці проекту в Луганській області, лідерки громадських організацій осіб / жінок з інвалідністю з різних областей України, мами, які виховують дітей з інвалідністю, та партнери, зокрема, і бібліотекарі ЦРБ ім. М.О. Некрасова та бібліотеки ім. В.А. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського району м.Києва.
 


19 травня, напередодні Всесвітнього Дня вишиванки у Вiддiлення акушерських проблем екстрагенiтальноï патологiї Інститута Педіатрії, акушерства та гінекології (м. Київ), Юлія Давидова, завідуюча відділенням і експерт жіночого клубу "Берегиня", привітала і передала льолелечки – малесенькі вишиті сорочки для немовлят мамам, які чекають на зустріч зі своїм немовлям🤰.



 Льолі були створені в рамках #льолямарафону, який проводить мама, вишивальниця та бібліотекар Тетяна Серебреннікова. Учасниці проєкту "Жіночий клуб «Берегиня»*  теж долучились до акції. Поєднуючи традиційне українське рукоділля – вишивку та арттерапію впродовж 21 дня марафону, вдалось продовжити найкращі традиції нашого народу і передати її дітям в прямому і переносному сенсі слова, адже “Діти – се наш дорогий скарб, се наша надія, се – Молода Україна” (Олена Пчілка).


Як і материна пісня, молитва, колискова, льоля вбирає в себе найкращі стани, почуття, полохливість і всеохоплюючу любов жінки до світу❤️
В День захисту дітей  1 червня ще кілька льоль розлетілося Україною, і вирішили продовжити цю справу, і з пом'якшенням карантину чекатимемо мам при надії в бібліотеці на фотосесію з рукоділлям і книгою, яку люб'язно проведе Валентина Уварова, мама, фотограф проєкту "Жіночий клуб "Берегиня".

Так просто створюється оберіг своїми руками - льоля -перша сорочечка для немовляти, яку може пошити будь-яка жінка. Варто лише захотіти😀 Так легко і природньо читати пузику книжки з бібліотеки! Дякуємо всім жінкам, що долучаються до наших волонтерський ініціатив! Ви справжні Берегині💐


* (Проєкт "Жіночий клуб "Берегиня" підтримується Міжнародним жіночим клубом Києва, реалізується – Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин-
вимушених переселенців зі Сходу України, соціальні партнери проєкту в м. Києві – Центральна районна бібліотека ім. М.О. Некрасова, бібліотека ім. В.А. Симоненка для дітей, бібліотека ім. Н. Забіли для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва. Консультативна, методична допомога - ВГО "ОСОБЛИВА ЖІНКА").

Немає коментарів:

Дописати коментар