середу, 25 листопада 2020 р.

Нематеріальна культурна спадщина та сталий розвиток громад: роль бібліотек

24 листопада бібліотекарі брали участь у вебінарі Ірини Каць "Нематеріальна культурна спадщина та сталий розвиток громад: роль бібліотек", організованого Українською бібліотечною інформацією в рамках міжнародного проекту "Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги", в якому бере участь і наша бібліотека.

Спікерка: Ірина Каць, менеджерка культури, магістр державного управління, практикуюча тренерка з питань культурної політики, стратегування та організаційного розвитку. З 2007 року має досвід роботи на керівних посадах у галузі культури в органах державного управління, місцевого самоврядування та громадського сектора. З 2018 року є тренеркою освітньої програми: «Академія культурного лідера», що підтримується Міністерством культури та інформаційної політики України, Goethe-Institut в Україні та Інститутом культурної політики (ICP).
Працює начальником відділу регіональної політики та координації реформи у сфері культури Українського центру культурних досліджень.








Тобто багато років поспіль, випереджаючи національні нормативи, стандарти, міжнародні конвенції, бібліотеки працюють зі збереженням та поширення нематеріальної культурної спадщини шляхом інформаційної підтримки творчих ініціатив та культурних запитів користувачів. Сюди належать і вже успішно реалізований  бібліотечний проект «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876» і проект "Руками мами: Традиційне рукоділля через книгу та бібліотеку", який запроваджує бібліотека ім. В. А. Симоненка в свої послуги сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар