пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Вебінар"Творчість без карантинних обмежень"

У Всесвітній день книги та авторського права відбувся вебінар "Творчість без карантинних обмежень" в ІР Academy - Національний навчальний центр інтелектуальної власності
 


на сторінці у facebook висвітлено подію:

Захід пройшов у форматі онлайн-дискусії, до якої долучилися представниці бібліотечної сфери Києва та Одеської області: Тетяна Серебреннікова – завідувачка бібліотеки для дітей ім. В.А. Симоненка ЦБС Голосіївського району м. Києва; Ольга Нагорнюк – заввідділом соціокультурної діяльності Одеської обласної бібліотеки імені Грушевського та Лариса Маленко – заступник директора з бібліотечної роботи Одеської обласної бібліотеки для юнацтва імені В. Маяковського.
Впродовж зустрічі обговорили питання залучення дітей та молоді до читання, яким чином в період пандемії COVID-19 реалізовується Концепція державної політики щодо популяризації читання, які нові формати роботи застосовують у бібліотеках, щоб не загубити своїх читачів протягом постійних карантинних обмежень.
Пані Лариса Маленко яскраво презентувала різноманітні заходи, які відбуваються на базі бібліотек, а пані Ольга Нагорнюк безпосередньо підчас ефіру провела слухачам вебінару он-лайн екскурсію бібліотекою. Пані Тетяна Серебреннікова, розкрила свої секрети, як виховувати у дітей любов до книг та бібліотек, а також розповіла про народження власної книги, представленої минулого року на Львівському Книжковому Форумі.
Цінність книги в період карантину значно зросла і на сьогоднішній день бібліотеки видаються розкішшю. І хоча нам ще далеко до Ісландії – країни, яка визнана найчитаючою країною світу, де продається і видається з бібліотек найбільша кількість книг на душу населення, а також вражаюча кількість поетів, українські бібліотеки не занепадають духом і постійно експериментують з новими інноваційними форматами роботи.
До дискусії активно долучались слухачі, лунали питання та доповнення до теми розмови.
Ми нагадали, що з відповідним матеріалом на тему авторського права можна ознайомитися на сайті creative-academy.com.ua, у розділі «Бібліотека» (http://creative-academy.com.ua/categs_lib.html). Зокрема, ви знайдете:
- «Курс лекцій з інтелектуальної власності: просто про головне» (частина 1), лекція 2 Курсу присвячена темі авторського права і суміжним правам;
- і гайд на тему «Авторське право в бібліотечній справі».
Дякуємо нашим спікерам і усім, хто долучився до вебінару.
До нових зустрічей!
Український інститут інтелектуальної власності - Укрпатент
IP Center of Ukraine - Розвиток відносин у сфері інтелектуальної власності
ІР Academy - Національний навчальний центр інтелектуальної власності
#WorldIPDay, #UkraineIPDay


Немає коментарів:

Дописати коментар