четвер, 23 червня 2022 р.

Авторський проект "Геній місця" Володимира Олексійовича Корсакова

Авторський проект "Геній місця" Володимира Олексійовича Корсакова чудово вписується в цикл зустрічей "Видатні люди нашої  з нашої вулиці", які традиційно проходять в нашій бібліотеці.
22 червня говорили  і дивились фільм про те, як на чернігівській землі створювались митцем полотна, відомі на весь світ і представлені перлинами живопису в провідних галереях світу. Володимир Корсаков прокладає туристичні маршрути місцями, де жили і творили видатні українці. Самостійно пише сценарії, перевіряє факти біографії, розшукує  і перевіряє краєзнавчі дослідження і самостійно монтує фільми, які викладає на власному ютуб-каналі


Видатний українець Микола Ге - живописець, майстер історичної картини, портрету, пейзажу, один з найяскравіших і найскладніших художників в українському і російському мистецтві ХІХ ст., співзасновник Товариства пересувних художніх виставок (1870), член Ради Академії мистецтв, професор історичного та портретного живопису.
З 1847 р. М. Ге - студент математичного відділення Київського університету.
З 1850 р. - студент Академії мистецтв в Петербурзі. Працював в Італії, Швейцарії, Німеччини, Франції.
З 1876 р. і до кінця життя Ге жив на хуторі Іванівському на Чернігівщині, де ним були створені ключові полотна на релігійні сюжети, серед яких "Що є істина?", "Голгофа", "Розп'яття", портрети М.Костомарова, Л.Толстого, Н.Петрункевич, картини на теми сільського життя. В Київській картинній галереї зберігається одна з найбагатших колекцій творів художника.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар