суботу, 4 червня 2022 р.

До Дня захисту дітей та до Дня вшанували пам'яті загиблих дітей

День захисту дітей. Мамині руки, молитви, малюнки, картини, книги, рукоділля. Як можемо, так і захищаємо. І....до зустрічі на дитячому майданчику вже сьогодні, 1 червня


День захисту дітей на дитячому майданчику. Бібліогалявина з журналами і закладинками орігамі.




Друзі! Ми активно видаємо літературу за шкільною програмою літнього читання, рекомендужмо новинки від Український інститут книги , також співпрацюємо з вчителями і інформаційно підтримуємо освітній процес. Ми особисто зацікавлені, щоб дошкільнята йшли в 1 клас 1-го Вересня і дружили з книжкою, а старшокласники знаходили в книжках вже розраду і відривались від гаджетів свідомо, читаючи книгу для задоволення.

В суботу, 4 червня, провели хвилину мовчання і вшанували пам'ять загиблих дітей "Діти війни. Народжені і ненароджені. Вбиті" . Офіційні дані станом на сьогодні, 4 червня:

В Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії, що триває від 24 лютого, поранень зазнали 465 дітей (напередодні повідомлялось про 463).

На сьогодні війна забрала життя 261 дитини, повідомив Офіс генерального прокурора з посиланням на ювенальних прокурорів.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 187, Київській - 116, Харківській - 112, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у Києві - 16, Житомирській - 15.

Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст та сіл пошкоджено 1938 закладів освіти. При цьому 182 з них зруйновано повністю.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Немає коментарів:

Дописати коментар