вівторок, 27 червня 2023 р.

"КОЛИ ВСЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ..."

«Книжковий Арсенал» - наразі ця назва фестивалю звучить особливо влучно. Бо література, мистецтво справді стали нашим арсеналом, культурною зброєю та доказом того, що ми,
українці - є та будемо на своїй землі.


Колективу нашої бібліотеки особливо важливо було відвідати цю знакову подію, щоб підтримати культурний український фронт та знайти книги, які допомагатимуть у роботі. Ці книги - нові сторінки національної спадщини, які будуть вивчатися наступними поколіннями та розповідатимуть світові про події в Україні і ціну наших перемог.







На «Книжковому Арсеналі» було представлено 1300 нових книжок від 77 українських видавців та проведено поетичні читання «Поезія в пікселі». В читаннях взяли участь поети, які зараз боронять нашу країну на передовій. Зокрема, це військовий, поет, музикант та громадський діяч - Pavlo Vyshebaba , який пише проникливі вірші та знімає до них відео в перервах між обстрілами та атаками. Як зазначив письменник Любко Дереш: «Війна злагодила голос Павла Вишебаби з голосом болю, любові та гніву цілої країни й привела їх у резонанс, давши обом належної гучності».






Книжковий Арсенал - 2023 закінчився, але якщо ви досі не знайомі з сучасною українською літературою або не пропустили крізь себе поезію Вишебаби чи інших письменників та поетів, зараз саме час прочитати, засміятись, розревітись, повірити в Україну ще більше!

Тримаємо культурний фронт!

Переможемо!

Немає коментарів:

Дописати коментар