вівторок, 1 серпня 2023 р.

ЗНАЙОМСТВО ЗБЛИЗЬКА




Під час війни важливо підтримувати одне одного, допомагати, надавати розраду та плекати надію на мир та перемогу.














Працівники ЦРБ ЦБС Голосіївського району м. Києва та бібліотеки ім. Василя Симоненка продовжують використовувати такий формат бібліотечної роботи як спілкування за круглим столом.

Цього разу відбулось знайомство з Сергієм Тихим – заслуженим журналістом України, головним редактором відділу оперативної в НІА «Укрінформ». Він публіцист, поет, прозаїк. Сергій Наумович згадував часи своєї студентської юності, спілкування молодих поетів, дискусії та палкі обговорення. Він подарував бібліотеці свої нові книжки.

Сергій Черепанов – давній друг бібліотек Голосіївського району, автор багатьох книжок та журнальних публікацій, член редколегії журналу «Радуга». Він бізнесмен, викладач, письменник, поет, драматург, актор, продюсер, громадський діяч, член правління Українського товариства Януша Корчака. Засновник та художній керівник літературного театру «Дар», вистави якого на фестивалі українського театру 2023 року отримали дипломи лауреатів у номінації «Аматорський театр».



Костянтин Черняхівський – читач бібліотеки ім. Василя Симоненка, розповів про історію своєї родини. Мати – Клавдія Білич, відома свого часу поетеса, авторка шести поетичних збірок. На жаль вона рано пішла з життя. Батько – Євген Черняхівський, лікар, автор двох прозових збірок гумористичних та філософських оповідань. Півтора року тому його теж не стало. Костянтин долучив присутніх до маленької частини творчості своїх батьків. Це було дуже зворушливо.

Знайомство зблизька відбулось також з молодими літераторами: Давідом Сурешваром, психологом, автором першої збірки казок для дітей. Віталіна Ганзина до початку великої війни працювала вчителькою початкових класів (звідти, мабуть, і прихильність до дитячої теми) та заступницею директора однієї зі шкіл Бердянська. Школа була російськомовною, натомість Віталіна Ганзина виступала у ній носійкою всього українського. З Україною у серці жила вона і поза межами навчального закладу: близько 5 років волонтерила в якості викладача на курсах української для усіх тих у Бердянську, хто прагнув вільно володіти державною мовою, паралельно входила до волонтерської організації, в якій допомагали українським військовим (за це була відзначена премією «Волонтер року-2020»).
… А потім настало 24 лютого… Перший, найстрашніший, вибух і миттєве розуміння, що почалася війна. Віталіна Ганзина вирушила спочатку до Дрогобича, а потім – до Києва. Оселилася у гуртожитку і… почала шукати можливість викладати на курсах української. Розпочалась співпраця з бібліотекою ім. В. Симоненка. Спробували і курси вести, і збірки презентувати. Із розпроданого 50 % йшло видавництвам, розповідає авторка, 50 % – на підтримку ЗСУ. Одного разу велику партію книжок замовила Міжнародна федерація жінок за мир в усьому світі – так твори Віталіни Ганзиної опинилися у різних куточках Європи.




Такі зустрічі представників різних поколінь, різного творчого досвіду, але єдиного патріотичного спрямування мають продовжуватись. Адже вони об’єднують, надають наснаги та сил у боротьбі за перемогу України.

Висловлюємо щиру подяку гостям бібліотеки за подаровані авторські книги зі своїми автографами. Бажаємо натхнення та нових творчих успіхів і життєвих перемог! А читачів запрошуємо на книжкові новинки!



























Немає коментарів:

Дописати коментар