четвер, 27 червня 2024 р.

Я - УКРАЇНЕЦЬ, І ЦЕ МОЄ ПРАВО - ЛЮБИТЬ СВОЮ ЗЕМЛЮ ГОРДУ Й ВЕЛИЧАВУ!

25 червня в рамках Національної стратегії із створення безбарʼєрного простору в Україні у нашій бібліотеці відбувся захід до Дня Конституції для вихованців КМКЦ осіб з інвалідністю «Трамплін».
На заході присутні ознайомились з тематичною книжковою виставкою «Я - українець, і це моє право - любить свою землю горду й величаву!» та взяли участь у патріотичному майстер - класі «Колоски у національних кольорах». У патріотичній майстерні бібліотекарі разом з вихованцями центру за допомогою паперових синьо-жовтих смужок створювали диво-колоски, як символ патріотичності, незламності, стійкості українського народу.
Тож сьогодні українці обʼєднані синьо - жовтими кольорами та вірою в єдину, соборну та незалежну Україну!
Переможемо!

середа, 26 червня 2024 р.

ОГОЛОШЕННЯ ПРО РЕЖИМ РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ У ЛІТНІЙ ПЕРІОД 2024 РОКУ.

ОГОЛОШЕННЯ!
Дорогі друзі!

Звертаємо вашу увагу, що з 01.07.2024 по 31.08.2024 наша бібліотека обслуговує користувачів за літнім режимом (згідно з Наказом №11 «Про встановлення нового режиму роботи публічних бібліотек ЦБС Голосіївського району в літній період 2024 року» від 19.06.2024, виданим Централізованою бібліотечною системою Голосіївського району м. Києва).

А саме:

ВІВТОРОК - ПʼЯТНИЦЯ з 10:00 до 18:00;
СУБОТА з 10:00 до 16:45.

НЕДІЛЯ, ПОНЕДІЛОК - вихідні дні.
Останній ЧЕТВЕР місяця - санітарний день.

Раді зустрічі з вами!

середа, 19 червня 2024 р.

ДИТЯЧА МРІЯ

Виставка дитячих картин під назвою «Дитяча мрія» з нагоди Дня Конституції України відкрилась у нашій бібліотеці.
На виставці представлено роботи учнів Клуб "Райдуга", які навчаються під керівництвом членкині Міжнародного арт-обʼєднання «Повертайся живим!", педагога та художниці - Таня Золотухина.
Тематика робіт юних художників - мрії про завершення війни в Україні. Кожен малюнок - це окрема історія, яка розповідає про емоції, які ховаються в серцях дітей. У цих мистецьких шедеврах і спогади, і історія, і роздуми, і мрії, і віра, і надії на краще. Дитячі картини говорять без слів та нікого не залишають байдужими. І через кожен кольоровий штрих ми відчуваємо силу, що поселяється в кожному з нас після перегляду виставки.
Тож мова дитячих картин найпотужніша, бо вона йде до самого серця. Ці роботи - відображення української реальності, де жах війни живе поруч із добротою, мистецтвом, талантами, любовʼю і надією.

Наша мрія має колір - синьо-жовтий!
Запрошуємо до перегляду!

понеділок, 17 червня 2024 р.

З УКРАЇНСЬКИМ СЛОВОМ - ДО ПЕРЕМОГИ!


15 червня у нашій бібліотеці відбулось
чергове заняття розмовного клубу української мови в межах проєкту Єдині від Ініціатива "Навчай українською".
Головне завдання проєкту - створити умови для опанування та удосконалення володіння українською мовою усіх охочих.

Заняття пройшло цікаво та продуктивно: нові знайомства, вільне спілкування українською мовою, обмін думками, виконання цікавих завдань у колі друзів. Кожен учасник отримав задоволення від процесу та результату навчання.
З українським словом – до Перемоги!
Слава Україні!

МІЙ БАТЬКО - МОЯ ФОРТЕЦЯ!


16 червня в Україні відзначався
День батька - щорічне свято на честь татусів.
В умовах війни це свято набуло особливого значення, адже тисячі батьків вирушили на захист нашої рідної країни, щомиті ризикуючи власним життям. Через війну багато діточок перебувають у розлуці зі своїми татусями. Тож нинішній День батька в нашій країні сприймається по-особливому, з присмаком печалі і гордості за своїх рідних захисників. Тепер для дітей справжні супергерої - їхні батьки, наші військові.
З нагоди цієї дати у нашій бібліотеці представлено книжкову виставку-шану «Мій батько - моя фортеця!».
День батька - чудова нагода нагадати про свою любов, підтримку, висловити подяку та підготувати дарунок, виготовлений своїми руками. І наші бібліофеї з радістю вам у цьому допоможуть. Долучайтесь!

четвер, 6 червня 2024 р.

УВЕСЬ ДО ДНА ПОВИТИЙ ТАЇНОЮ...

Наближається 8 червня. У цей день людство відзначає Всесвітній день океанів. Це день боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і покращення екологічної ситуації в океанах.
Відзначати Всесвітній день океанів було запропоновано на Міжнародному Саміті Землі 1992 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Мета - нагадати про величезну роль Світового океану у нашому повсякденному житті.

До цього важливого дня колектив нашої бібліотеки організував для юних користувачів бібліотеки пізнавально - розважальну експедицію океанічними глибинами. Ми відчули себе дослідниками-океанологами та створили власне підводне царство - мешканців морських глибин у техніці оригамі на майстер - класі «Увесь до дна повитий таїною».
Родзинкою експедиції стала щойно отримана книжкова новинка бібліотеки від автора Джулії Ротман «Анатомія океану. Неймовірні місця та частини світу, сховані під водою».
 Дітей неймовірно захопили таємниці Світового океану, описані в книзі. Діти з цікавістю знайомились з книгою та слухали розповідь бібліофей про мешканців усіх океанів, як влаштовані їхні організми, про те, як функціонує підводний світ. Ця багата на ілюстрації, насичена цікавинками книжка якнайкраще ілюструє неймовірне різноманіття життя під водою і біля води.
Тож читаємо, пізнаємо підводний світ, надихаємось, творимо паперові шедеври, насолоджуємось спілкуванням! Приєднуйтесь!