четвер, 6 червня 2024 р.

УВЕСЬ ДО ДНА ПОВИТИЙ ТАЇНОЮ...

Наближається 8 червня. У цей день людство відзначає Всесвітній день океанів. Це день боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і покращення екологічної ситуації в океанах.
Відзначати Всесвітній день океанів було запропоновано на Міжнародному Саміті Землі 1992 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Мета - нагадати про величезну роль Світового океану у нашому повсякденному житті.

До цього важливого дня колектив нашої бібліотеки організував для юних користувачів бібліотеки пізнавально - розважальну експедицію океанічними глибинами. Ми відчули себе дослідниками-океанологами та створили власне підводне царство - мешканців морських глибин у техніці оригамі на майстер - класі «Увесь до дна повитий таїною».
Родзинкою експедиції стала щойно отримана книжкова новинка бібліотеки від автора Джулії Ротман «Анатомія океану. Неймовірні місця та частини світу, сховані під водою».
 Дітей неймовірно захопили таємниці Світового океану, описані в книзі. Діти з цікавістю знайомились з книгою та слухали розповідь бібліофей про мешканців усіх океанів, як влаштовані їхні організми, про те, як функціонує підводний світ. Ця багата на ілюстрації, насичена цікавинками книжка якнайкраще ілюструє неймовірне різноманіття життя під водою і біля води.
Тож читаємо, пізнаємо підводний світ, надихаємось, творимо паперові шедеври, насолоджуємось спілкуванням! Приєднуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар