вівторок, 4 червня 2024 р.

"СЛІДОМ ЗА #ГОЛОСАМИ"


31 травня у нашій бібліотеці відбулась презентація Антології «#Голоси» Всеукраїнського форуму військових письменників під назвою «Слідом за #Голосами» за участі Тетяни Пилипець, Богдана Назаренка та інших авторів книги.
Всеукраїнський форум військових письменників - це літературна платформа, заснована у 2019 році директоркою Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука - Таня Пилипець. Цей унікальний проєкт, створений для спілкування з людьми, які не лише захищають рідну землю та творять українську історію, але й записують її, популяризують для прийдешніх поколінь.

До збірки «#Голоси. Антологія військових письменників» увійшли прозові твори, вірші, щоденникові записи та роздуми воїнів пера і автомата, що пишуть на війні і про війну. Загалом у книзі представлено тексти 30 авторів - учасників

Всеукраїнського форуму військових письменників. Видавець книги: Игорь Степурин за підтримки Український інститут книги.
На заході звучали поезія і проза військових ЗСУ, що мали змогу бути присутніми. #Голоси альманаху Форуму військових письменників - це можливість дихати цілій нації, народу, який захищають, бережуть і виборюють власники цих #Голосів. Під однією обкладинкою книги - Воїни, Ветерани, Волонтери і їхнє щире слово, яке не завжди можна розчути з фронтових доріг, але «Голоси» яких можемо підсилити ми - бібліотекарі, видавці, читачі… Українці.
Вої та воячки говорять влучно і правдиво, до мурах у серці… Говорять про мертвих та живих, вцілілих та зранених, про героїв та зрадників, про велич та ницість, про кохання на війні та коханих з розтерзаними ранами, про нескорених духом синів та дочок рідної землі…

Творча зустріч видалась неймовірно щемливою, теплою на обійми та щедрою на книжкові подарунки.
Щиро вдячні Тетяні Пилипець за організацію потужного проєкту та за книжкові подарунки для нашої бібліотеки.
Сердечно дякуємо громадському діячу, воїну Національної гвардії України, засновнику проєкту «Голос бойового серця», поету Богдан Назаренко за творчу зустріч, за силу поетичного слова та за книжкові дарунки.
Воєнна література сьогоднішньої України - це піксельне сьогодення, дзеркало нашої доби, наша воля до свободи, наша біль від втрат і невгасима віра у Перемогу.

Нехай не змовкають ваші Голоси, бо лише з ними ми продовжуємо дихати!
Кулі ранять нашу країну, але не здолають дух українців!

Немає коментарів:

Дописати коментар