четвер, 30 травня 2024 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ КАЗОК "БРАМАРА ТА ТВОРІННЯ ВІЧНОСТІ"

29 травня до Міжнародного дня захисту дітей в рамках проєкту «Українські письменники - дітям» у нашій бібліотеці відбулась творча зустріч з мистецтвознавцем, письменником, психологом, дослідником індійської культури, виконавцем індійських танців - Давідом Сурешваром (David Sureshwar). Для найменших учнів Медичної гімназії 33 було презентовано збірку дитячих казок Давіда Сурешвара "Брамара та Творіння Вічності" (продовження циклу книг «Брамара та Королівства Ассаміти»)

Автор писав книгу під час облоги Києва. У цей час він працював у якості волонтера в укриттях, допомагаючи дітям долати жахи війни чарами казок. Війна руйнує сповнений пригод і пізнання світ дітей. У їхніх життях зʼявилися повітряні тривоги, вибухи, правила поведінки у бомбосховищах, біженство. Чарівні казки Давіда вчать відділяти добро від зла, друзів від ворогів, долають страх і тривогу.
В центрі сюжета казки «Брамара та Творіння Вічності» маленька бджілка на імʼя Брамара. Вона продовжує свої мандри королівствами та завдяки своєму великому серцю і магічному дару рятує старих друзів та здобуває нових. Діти із задоволенням познайомились з бджілкою, вирушили у подорож казковими стежками, зображували головних героїв за допомогою жестів, спілкувались з ілюстратором та редактором книги, а також насолодились індійськими танцями у виконанні неперевершеного Давіда Сурешвара і його творчої команди.
Коли за вікном війна, хочеться опинитись у світі, де її не було і не буде. І ця чудова й затишна книжка, пронизана світлом та любовʼю, переносить дітей у цей світ.
Тож дитинство не можна ставити на паузу - воно відбувається тут і зараз, навіть під час війни... Загалом діти не вміють бути нещасними - здорова дитяча психіка завжди робитиме вибір на користь радості.
Задача дорослих - створити для цього
відповідні умови, зберегти та захистити рід.
І після важких ударів долі сформується справжня нація переможців!

Немає коментарів:

Дописати коментар