четвер, 11 липня 2024 р.

З ДНЕМ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ - УКРАЇНИ! З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!


15 липня українці будуть відзначати День Української Державності та День Хрещення Київської Русі.


Свято Дня державності підкреслює той факт, що сучасна держава Україна сягає корінням сивої давнини, а саме - веде свій родовід з княжих часів. Фразу «Україна - Русь" сказав Михайло Грушевський, а найвідоміший його твір називається "Історія України - Руси" - це 10-томова монографія. Вона писалася протягом багатьох років і її
покладено в основу сучасного розуміння історичних подій.
Використовуючи вислів Грушевського, ми підкреслюємо звʼязок сучасних українців з поколіннями нашого народу. Адже Русь була саме Київською: на київських пагорбах, згідно з легендою, Андрій Первозваний поставив свій хрест і в дніпровських водах Володимир охрестив русичів.


Тож мета запровадження й відзначення Дня Української Державності полягає у тому, щоб зафіксувати й унаочнити той очевидний факт, що Україна є єдиною державою у світі, яка може обгрунтовано претендувати
на символічну тяглість своєї історії від Київської Русі, від часів князів Володимира (та його попередників) і Ярослава (та його нащадків і наступників). У цьому вимірі український народ справді має понад тисячолітню історію власної Української Державності. Саме її, служачи українському народові, боронять нині Збройні Сили України.


До цієї знаменної дати у нашій бібліотеці розгорнуто книжкову тематичну поличку «3 Днем Хрещення Київської Русі-України! З Днем Української Державності!».
Пишаємось своєю державою і своєю історією, своїми Героями та Захисниками, показуємо світу багатовіковий державотворчий процес, культуру, самобутність українців!
Запрошуємо до перегляду книжковової панорами!


Слава Україні! Слава нації! Героям
Cлава!

Немає коментарів:

Дописати коментар