четвер, 26 вересня 2024 р.

"ОБЕРІГ"


Війна — найбільше зло, яке безжально закарбовує свої криваві сліди на тілі, в душі, в історії та мистецтві. Мистецтво не може в прямому сенсі стримати ворога, але воно безперечно має іншу силу. Мистецтво відтворює наш час.
Художники захищають країну мистецтвом, а їх картини - це зброя. Виставки по всьому світу допомагають нагадувати, що відбувається в нашій Україні та говорити про сильних і незалежних нас.

Психоемоційний стан українського народу, свій біль та переживання у ставленні до рідної країни з частиною позитиву та вірою у світле "завтра", художниця Олена Біла трансформує у своїй творчості.

До Дня Захисника та Захисниць України у нашій бібліотеці представлено виставку картин художниці та членкині Міжнародного арт-обʼєднання "Повертайся живим! - ОЛЕНИ БІЛОЇ під назвою «Оберіг». Її роботи - це носій високих духовних цінностей. За допомогою знаково -символічної системи ці картини передають світу інформацію подібно письмовому тексту. У своїх роботах мисткиня закладає глибоке смислове значення, створює захисне поле між військовими, Україною та небезпекою, магічно охороняючи український народ. Авторка пише картини душею, адже її син три роки поспіль виборює Свободу та Незалежність України на передовій, а брат « Кельт»- Андрій Лінійчук, Герой України загинув у боротьбі з ворогом.
Художниця Олена Біла представляла свої роботи в Художня галерея "Митець"/ Art gallery "Mytets", Галерея «Глобус», Музей Марії Заньковецької, а також на виставках, що проходили в містах Польщі: Бельсько-Бяла та Гданьску. Приймала участь у конкурсі в Лондоні, на якому роботи посіли друге місце. До Дня незалежності України виставляла свої роботи в Чорногорії.

Відчуття єдності та внутрішні сили боротьби зростають із кожним днем серед усіх українців, як би важко не було. Насичені емоціями та сенсом, ми стаємо не лише сильнішими, але й надзвичайно чутливими, виражаючи підтримку нашим воїнам та одне одному через турботу, через розповідь наших історій світу та творче висловлення…

Виставка діє протягом жовтня. Запрошуємо до перегляду картин , що обпалюють душу, дивують незвичайною технікою живопису та підживлюють дивовижною енергетикою!
Перемозі України бути!

Немає коментарів:

Дописати коментар